-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Merhaba,,
Genel olarak Türk vatandaşlığına başvurusunda bulundum.
27.01.2021 evrakları teslim
18.02.2021 parmak izi
23.03.2021 (komisyona) girdim
27.03.2021 başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır.
21.04.2021 genel olarak başvurunuz ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır
03.05.2021 genel olarak başvurunuz ulaşmış olup belgeleriniz incelenmektedir
23.05.2021 genel olarak türk vatandaşlığı İnceleme ve araştırma devam etmektedir
04.10.2021 genel olarak türk vatandaşlığı arşiv araştırmasına gönderilecek ilk listeye eklenecektir.
27.10.2021 genel olarak türk vatandaşlığı arşiv araştırmasına gönderilecek listeye dahil edildi.
03.12.2021 genel olarak türk vatandaşlığı arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lara) gönderilmiştir.
21.01.2022 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
09.01.2023 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmek üzere onay aşamasındadır.
16.01.2023 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir.
-
Alıntı:
ktg_izm rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Siz bu tarihlerin detaylarını nereden alabiliyorsunuz? Benim o detaylara erişimim yok.
Yaklaşık yazıyorum:
- Mart 2020: Başvuru
- Haziran 2020: Mulakat
- Ocak 2021: Arşıv araştırması
- Şubat 2021: araştırma ve değerlendirme süreci devam
- Ocak 2022: Listeye eklenecek
- - - Güncellendi - - -
Yanlış yazmıştım kosura bakmayın
bu şekildedir
- Mart 2021: Başvuru
- Haziran 2021: Mulakat
- Ocak 2022: Arşıv araştırması
- Şubat 2022: araştırma ve değerlendirme süreci devam
- Ocak 2023: Listeye eklenecek
-
Arkadaşım istisna yolu ile Gaziantep'ten başvuru yapmıştı o da listeye eklenildi, hem de benden sonra başvuru yaptı.... Bir listeye adımız yazılmadı
-
Arkadaşlar Merhaba,
Türk vatandaşıyım. Eşim için türk vatandaşlığına başvurduk, süreç hızlıca ilerledi ancak "Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin işlemlere devam edilebilmesi için 19.08.2022 tarihinde başvuru makamından (İstanbul İl Nüfus Ve Vatandaşlık Müdürlüğü) talep edilen eksik evrak/bilginin Genel Müdürlüğümüze gönderilmesi gerekmektedir." şeklinde bir SMS aldık. İstanbul İl Nüfus idaresine gittik ancak böyle bir bilgi kendilerinden beklenmediğini söylediler.. sonra 4 ay sonra "Vatandaşlık işlemlerinize devam edebilmek için ALO 199 dan randevu alarak müdürlüğümüze müracat ediniz" SMS'i aldık. Yeniden gittik, bu sefer de "yanlışlıkla SMS gönderilmiş, biz böyle bir SMS göndermedik" dediler.
Biz şimdi ne yapalım ? Bilen tecrübe eden arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim, teşekkürler.
-
Alıntı:
Yanlış yazmıştım kosura bakmayın
bu şekildedir
- Mart 2021: Başvuru
- Haziran 2021: Mulakat
- Ocak 2022: Arşıv araştırması
- Şubat 2022: araştırma ve değerlendirme süreci devam
- Ocak 2023: Listeye eklenecek
Benim dün listeye eklenmiş
okuduğum kadariyla 1 ay gibi sürer
-
Selamlar, Evlilik yolu ile Ocak 2022 de İstanbul'dan başvuruda bulundum. arşiv araştırmasından sonra direk gelen mesaj vatandaşlik başvurunuz karar makamına sunulacak listeye dahil edilerek karar alınmak üzere karar makamına gonderilmistir. Bazı yorumlarda bu mesaj red yanıtı demektir yazmışlar. aynı durumda olan varmi
-
Merhaba,,
18.02.2021 parmak izi
27.03.2021 başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır.
23.05.2021 genel olarak türk vatandaşlığı İnceleme ve araştırma devam etmektedir
04.10.2021 genel olarak türk vatandaşlığı arşiv araştırmasına gönderilecek ilk listeye eklenecektir.
27.10.2021 genel olarak türk vatandaşlığı arşiv araştırmasına gönderilecek listeye dahil edildi.
03.12.2021 genel olarak türk vatandaşlığı arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lara) gönderilmiştir.
21.01.2022 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
09.01.2023 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmek üzere onay aşamasındadır.
16.01.2023 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir.
20.01.2023 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir.
-
Evlilik yoluylami basvurada bulundunuz. bende ise [Selamlar, Evlilik yolu ile Ocak 2022 de İstanbul'dan başvuruda bulundum. arşiv araştırmasından sonra direk gelen mesaj vatandaşlik başvurunuz karar makamına sunulacak listeye dahil edilerek karar alınmak üzere karar makamına gonderilmistir. Bazı yorumlarda bu mesaj red yanıtı demektir yazmışlar. aynı durumda olan varmi=Mehdiayyıldız;650652]Merhaba,,
18.02.2021 parmak izi
20.01.2023 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir.[/QUOTE]
-
Merhaba
Ben Genel olarak Türk vatandaşlık başvurusunda bulundum,
-
Alıntı:
Mehdiayyıldız rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,,
18.02.2021 parmak izi
20.01.2023 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir.
Benim 18.01.2023 de listeye eklenmiş
heralde bizim listemiz beraber sonuçlanacak
Umarım gelecek ayına sürmez
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
aarka rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Arkadaslar.
18.11.2020 Genel Yoldan Basvurdum.
16.12.2022 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir.
Suan yaklasik 1 ay o durumda kaldim... Tecrubesi olan var mi ne zaman sonraki asamaya geciyoruz ?
Merhaba, sizin durumunuz değişti mi? Değişince bilgi verirseniz sevinirim
-
Merhaba,
Maalasef Ayni Asamadayim… hic değişik yok 16.12.2022 e girdim, tam bir ay ve 5 gün oldu bence liste dolmasına bekliyor diye düşünüyorum.. ama Allah bilir… hayırlısı… diğer arkadaşlar “liste dahil edilmiştir” olan varsa lütfen paylaşalım son durumunuzu ?
-
Merhaba arşiv araştırmasından hemen sonra bende dün listeye dahil edilerek karar aşamasına gönderilmiştir yazısı çıktı.
Alıntı:
Merhaba,
Maalasef Ayni Asamadayim… hic değişik yok 16.12.2022 e girdim, tam bir ay ve 5 gün oldu bence liste dolmasına bekliyor diye düşünüyorum.. ama Allah bilir… hayırlısı… diğer arkadaşlar “liste dahil edilmiştir” olan varsa lütfen paylaşalım son durumunuzu ?
-
Alıntı:
Merhaba,
Merhaba
Yan bizim listemiz aynı mı olur? Bakalım inşallah hepimizin hızlı sonuçlanır
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
yuliya.kvk rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arşiv araştırmasından hemen sonra bende dün listeye dahil edilerek karar aşamasına gönderilmiştir yazısı çıktı.
Bu forumda bir kaç yorum bu konuda okudum
bi bakın aynı durumlarda sonuç nasıl olmuş
bir de başvuru yaptığınız nüfus müdürlüğüne de gidip sorabilirsiz
daha detaylı bilgi verebilirler
- - - Güncellendi - - -
421 saydayı okuyun
birinin durumu sizin gibiymiş ve vatandaşlığını almış
-
onu okudum 2.5 ay sürmüş bazı yorumlarda tam tersi yazıyor. anladığım kadarı ile liste yollanmış yakında umarım herkes hayırlı haberler ile yazar.
Alıntı:
Merhaba
Yan bizim listemiz aynı mı olur? Bakalım inşallah hepimizin hızlı sonuçlanır
- - - Güncellendi - - -
Bu forumda bir kaç yorum bu konuda okudum
bi bakın aynı durumlarda sonuç nasıl olmuş
bir de başvuru yaptığınız nüfus müdürlüğüne de gidip sorabilirsiz
daha detaylı bilgi verebilirler
- - - Güncellendi - - -
421 saydayı okuyun
birinin durumu sizin gibiymiş ve vatandaşlığını almış
-
@pump_upp - best crypto pumps on telegram !
á àá àá àá àá àá àá àá àá àá àá àá àá àá àá àá àá àá àá àá àá àá àá à - best crypto pumps on telegram
Make 1000% and more within 1 day, join channel á àá àá àá àá àá àá àá àá à !
-
@pump_upp - best crypto pumps on telegram !
á àá àá àá àá àá àá àá àá àá àá àá àá àá àá àá àá àá àá àá àá àá àá à - best crypto pumps on telegram
Make 1000% and more within 1 day, join channel á àá àá àá àá àá àá àá àá à !
-
Cevap: @pump_upp - best crypto pumps on telegram !
Merhaba,
Ocak 2021'de İstanbul'dan genel yolla başvuru yaptım. Aşamalar şöyle;
09.02.2021 Parmak izi verildi
22.06.2021 Komisyona girildi
Belgelerin incelendiği tarihi hatırlamıyorum. (Daha sonra güncellerim)
04.01.2022 arşiv araştırması yapılmak üzere kurumlara gönderilmiştir
11.02.2022 araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.(sms olarak geldi ancak sorgulama ekranında görünmüyordu. 23.01.2023 tarihine kadar kurumlara gönderilmiştir yazısı çıkıyordu ekranda)
23.01.2023 araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.(sorgulama ekranında görünmeye başladı)
25.03.2022'de emniyetten mesaj geldi. emniyete gittiğimde tekrar parmak izi aldılar. (tahkikat süresi 1 yılı geçtiği için tekrar parmak izi gerekiyormuş.)
Sorum şudur;
Normalde arşiv araştırması değerlendirme süreci devam etmektedir yazısı çıktıktan ortalama 1 yıl içinde vatandaşlık başvurusu sonuçlanıyor.
Benim başvurumda bu yazı Şubat 2022'de sms olarak geldi ancak sorgulama ekranına 23.01.2023'de tarihinde düştü. Sizce arşiv araştırma süreci devam etmektedir aşaması yeni mi başladı yoksa daha önce başladı da ekrana yeni mi düştü?
Vatandaşlık başvurusu yapmamın üzerinden tam 2 sene geçti. Sizce vatandaşlığı almam ne kadar sürer ?
"GÜNCELLEME"
İletiyi girdikten sonra tekrar baktım. Başvurum Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir. şeklinde güncellenmiş.
-
Herkese Merhabalar,
Herkesin çok merak ettiği bence araştırma değerlendirme süreci ne kadar sürdü oluyor. Bu yüzden en başta söyleyim, bende tam 305 gün sürdü.
İstanbul'dan Genel Olarak başvuru yaptım. Benim aşamalar bu şekilde ilerlemiş. Umarım listeye dahil edilen herkesin vatandaşlığı yakında sonuçlanır.
1. 8 Mart 2021, Gereken belgeleri teslim ettim
2. 28 Nisan 2021, Parmak izi randevusu
3. 7 Temmuz 2021, Komisyon Randevusu almam için İl nüfüs müdürlüğüne gitmem gerektiği hakta sms geldi
4. 8 Temmuz 2021, İl Nüfüsa gidip ve 27 Temmuz için komisyon randevusu aldım.
5. 27 Temmuz 2021, Komisyon
5. 30 Temmuz 2021, "Genel Olarak Türk Vatadndaşlığının Kazanımlası başvurunuza ilişkin mülakat işlemleri tamamlanmış olup Genel Müdürlüğümüze gönderilmeden önce gerekli iş ve işlemler yapılmaktadır.
6. 10 Eylül 2021, "Genel Olarak Türk Vatadndaşlığının Kazanımlası başvurunuza belgeler Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır"
7. 24 Eylül 2021, "Genel Olarak Türk Vatadndaşlığının Kazanımlası başvurunuza belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır"
8. 30 Eylül 2021, "Genel Olarak Türk Vatadndaşlığının Kazanımlası başvurunuza belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir"
9. 3 Ocak 2022, "Genel Olarak Türk Vatadndaşlığının Kazanımlası başvurunuz arşiv araştırılmasına gönderilecek ilk listeye dahil edilecek"
10. 4 Ocak 2022, "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz arşiv araştırmasına gönderilecek listeye dahil edilmiştir"
11. 4 Ocak 2022, "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir"
12. 6 Ocak 2022, "06.01.2022 tarihinde başvuru makamından (İstanbul İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü) talep edilen eksik evrak-bilginin Genel Müdürlüğümüze gönderilmesi gerekmektedir"
13. 2 Şubat 2022, Eksik evrakları tamamlayıp tekrar İl nüfüs müdürlüğüne teslim ettim.
14. 18 Şubat 2022, "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir"
15. 5 Mart 2022, "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir"
16. 10 Ocak 2023, "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir"
17. 16 Ocak 2023, "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir"
Herkese bol şanslar dilerim.
-
Alıntı:
limeg rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Ocak 2021'de İstanbul'dan genel yolla başvuru yaptım. Aşamalar şöyle;
09.02.2021 Parmak izi verildi
22.06.2021 Komisyona girildi
Belgelerin incelendiği tarihi hatırlamıyorum. (Daha sonra güncellerim)
04.01.2022 arşiv araştırması yapılmak üzere kurumlara gönderilmiştir
11.02.2022 araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.(sms olarak geldi ancak sorgulama ekranında görünmüyordu. 23.01.2023 tarihine kadar kurumlara gönderilmiştir yazısı çıkıyordu ekranda)
23.01.2023 araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.(sorgulama ekranında görünmeye başladı)
25.03.2022'de emniyetten mesaj geldi. emniyete gittiğimde tekrar parmak izi aldılar. (tahkikat süresi 1 yılı geçtiği için tekrar parmak izi gerekiyormuş.)
Sorum şudur;
Normalde arşiv araştırması değerlendirme süreci devam etmektedir yazısı çıktıktan ortalama 1 yıl içinde vatandaşlık başvurusu sonuçlanıyor.
Benim başvurumda bu yazı Şubat 2022'de sms olarak geldi ancak sorgulama ekranına 23.01.2023'de tarihinde düştü. Sizce arşiv araştırma süreci devam etmektedir aşaması yeni mi başladı yoksa daha önce başladı da ekrana yeni mi düştü?
Vatandaşlık başvurusu yapmamın üzerinden tam 2 sene geçti. Sizce vatandaşlığı almam ne kadar sürer ?
"GÜNCELLEME"
İletiyi girdikten sonra tekrar baktım. Başvurum Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir. şeklinde güncellenmiş.
Hayırlı olsun İnşallah hızlı olarak listeye eklenecek
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
umut2024 rumuzlu üyeden alıntı
Herkese Merhabalar,
Herkesin çok merak ettiği bence araştırma değerlendirme süreci ne kadar sürdü oluyor. Bu yüzden en başta söyleyim, bende tam 305 gün sürdü.
İstanbul'dan Genel Olarak başvuru yaptım. Benim aşamalar bu şekilde ilerlemiş. Umarım listeye dahil edilen herkesin vatandaşlığı yakında sonuçlanır.
1. 8 Mart 2021, Gereken belgeleri teslim ettim
2. 28 Nisan 2021, Parmak izi randevusu
3. 7 Temmuz 2021, Komisyon Randevusu almam için İl nüfüs müdürlüğüne gitmem gerektiği hakta sms geldi
4. 8 Temmuz 2021, İl Nüfüsa gidip ve 27 Temmuz için komisyon randevusu aldım.
5. 27 Temmuz 2021, Komisyon
5. 30 Temmuz 2021, "Genel Olarak Türk Vatadndaşlığının Kazanımlası başvurunuza ilişkin mülakat işlemleri tamamlanmış olup Genel Müdürlüğümüze gönderilmeden önce gerekli iş ve işlemler yapılmaktadır.
6. 10 Eylül 2021, "Genel Olarak Türk Vatadndaşlığının Kazanımlası başvurunuza belgeler Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır"
7. 24 Eylül 2021, "Genel Olarak Türk Vatadndaşlığının Kazanımlası başvurunuza belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır"
8. 30 Eylül 2021, "Genel Olarak Türk Vatadndaşlığının Kazanımlası başvurunuza belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir"
9. 3 Ocak 2022, "Genel Olarak Türk Vatadndaşlığının Kazanımlası başvurunuz arşiv araştırılmasına gönderilecek ilk listeye dahil edilecek"
10. 4 Ocak 2022, "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz arşiv araştırmasına gönderilecek listeye dahil edilmiştir"
11. 4 Ocak 2022, "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir"
12. 6 Ocak 2022, "06.01.2022 tarihinde başvuru makamından (İstanbul İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü) talep edilen eksik evrak-bilginin Genel Müdürlüğümüze gönderilmesi gerekmektedir"
13. 2 Şubat 2022, Eksik evrakları tamamlayıp tekrar İl nüfüs müdürlüğüne teslim ettim.
14. 18 Şubat 2022, "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir"
15. 5 Mart 2022, "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir"
16. 10 Ocak 2023, "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir"
17. 16 Ocak 2023, "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir"
Herkese bol şanslar dilerim.
Biz aynı listedeyiz
benim de 18 Ocak eklenmiş
En son 7 Aralık 2022 bir grup karar makamına sunulmuş ve onaylanmış
sanırım bizim de yakın zamanda olur
-
16.04.2021 Vatandaşlık başvuru yapıldı
24.06.2021 Vatandaşlık başvurunuza ilişkin yapılan il soruşturması tamamlanmıştır. Başvuru makamınca saat 14:00 Komisyona mülakatına katılım arz etmektedir.
14.07.2021 Vatandaşlık başvurunuza ait balgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir.
11.02.2022 Vatandaşlık başvurnuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurumlara gönderilmiş olup araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
24.03.2022 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
12.01.2023 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir.
23.01.2023 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir.
-
Merhaba,
Dogru en son aralik 7.12.2022 Toplanti oldu,(Arakadasim vatantas oldu) ondan sonra toplamadilar... ben 16.12.2022 liste dahil edilmistir.. sonra bi sey cikmadi
-
Alıntı:
Selamlar, Evlilik yolu ile Ocak 2022 de İstanbul'dan başvuruda bulundum. arşiv araştırmasından sonra direk gelen mesaj vatandaşlik başvurunuz karar makamına sunulacak listeye dahil edilerek karar alınmak üzere karar makamına gonderilmistir. Bazı yorumlarda bu mesaj red yanıtı demektir yazmışlar. aynı durumda olan varmi
merhaba ben de sizinle aynı durumdayım ama hala sonuçlanmadı benimki bekliyorum.
-
Sizin evraklariniz karar makamına ne zaman gönderildi. 17 Ocak bizimki gönderildi.
Alıntı:
horbekt rumuzlu üyeden alıntı
merhaba ben de sizinle aynı durumdayım ama hala sonuçlanmadı benimki bekliyorum.
-
banada bugün geldi karar makamına gönderildi diye inşallah kısa zamanda onaylanır
-
Alıntı:
Barış Tike rumuzlu üyeden alıntı
banada bugün geldi karar makamına gönderildi diye inşallah kısa zamanda onaylanır
Bana da 20.01.2023 tarihde bu mesaj geldi> Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir.
-
Alıntı:
jasp rumuzlu üyeden alıntı
Bana da 20.01.2023 tarihde bu mesaj geldi> Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir.
Umarım yakında herkes için iyi haber gelir. Bu arada bana hiç mesaj gelmiyor. Bütün süreçde 2 kere falan mesaj geldi ve durumumu website üzerinden takip ediyorum. Size her aşamada mesaj geliyor mu?
-
Alıntı:
jasp rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar
Sizin başvuru tarihinizi ve ilinizi yazar msınız
Bir de arşiv araştırmasında ne kadar süre kaldınız acaba
-
Alıntı:
Umarım yakında herkes için iyi haber gelir. Bu arada bana hiç mesaj gelmiyor. Bütün süreçde 2 kere falan mesaj geldi ve durumumu website üzerinden takip ediyorum. Size her aşamada mesaj geliyor mu?
bana da ılk mesajdan hariç başka herhangi bir mesaj gelmedi
o yüzden aşama tarihlerimi tam bilmiyorum
-
Alıntı:
Yanlışkla mesaj geldi diye yazdım, aslında arşıv araştırmadan sonra herhangi bir mesaj gelmedi...sadece edevletten sabırsızlıkla her birkaç günde takip ediyorum. Ocak ayında 3 kere başvuru durumu değişti, en son olarak da 20 Ocakta 'listeye dahil edilmiştir' diye değişti. Umarım hepimiz için yakında iyi haberler gelir inşallah
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
mohammed ali rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar
Sizin başvuru tarihinizi ve ilinizi yazar msınız
Bir de arşiv araştırmasında ne kadar süre kaldınız acaba
18.12.2020 de başvurdum, arşıv araştırma 1 sene sürdü, iki kere parmak izi verdim, yenilenmiş çalışma izni verdim...18.12.2021 arşıv araştırma için mesaji geldikten sonra herhangi bir mesaj gelmedi veya başvuru durumu değişmedi...Ocak 2023 den başvurum ilerledi ve şimdi de listeye dahil edilmiştir diye yazıyor.
İstanbuldan başvurdum
-
Merhabalar, kimsede başvuru durumu değişti mi? Arşiv aratştırmasından listeye eklenilen var mı?
-
Cevap: Verifpro - paypal, ebay, banks, crypto, docs and more!
Alıntı:
cw121 rumuzlu üyeden alıntı
Genel olarak
19/11/2021 dosyalara teslim
23/11/2021 il soruşturması
20/01/2022 Mülakat
06/02/2022 ön inceleme
17/02/2022 inceleme
13/05/2022 arşive araştırması için kurumlara gönderilmiştir
29/09/2022 Araştırma ve değerlendirme devam etmektedir
Hala devam ediyor
Ben geçen hafta başvuru yaptığım il nüfus müdürlüğüne gittim arşiv araştırması olumlu olduğunu ve karar makamına gönderdiğini söylediler ama hala araştırma ve değerlendirme devam etmektedir yaziyor
Sizin durumunuzda değişiklik oldu mu?
aşamalarım ile sizinki aynı tarihlerde ilerledi, şimdi hala araştırma ve değerlendirme devam ediyor
-
Okuduğum kadarı ile Şubat 7 ile 21 arası veya Mart 7 ile 21 tarihlerinde karar makamına gönderilen evrakların yanıtları sistemi yansiyacakmis.
Alıntı:
mohammed ali rumuzlu üyeden alıntı
Sizin durumunuzda değişiklik oldu mu?
aşamalarım ile sizinki aynı tarihlerde ilerledi, şimdi hala araştırma ve değerlendirme devam ediyor
-
Hala aynı araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir diyor
-
Alıntı:
cw121 rumuzlu üyeden alıntı
Hala aynı araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir diyor
Merhaba cw121 bence bizi nisan-haziran listesine alacaklar; ama belli olmaz
-
evlilik yoluyla nisan 2022 de başvurduk
yaklaşık 3 aydır "Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır." bu şekilde yazıyor.
3 ayda güncelleme olmaması normal mi? Geçmiş konuşmalarda gördüğüm kadarıyla ön incelemeden çok hızlı geçiş oluyor.
-
Alıntı:
Okuduğum kadarı ile Şubat 7 ile 21 arası veya Mart 7 ile 21 tarihlerinde karar makamına gönderilen evrakların yanıtları sistemi yansiyacakmis.
Bu bilgiyi nereden aldınız? Benim başvuru 19.12.2022 "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir." Ama henüz bir gelişme yok. Var mı aynı listede olan? Veya benzer zamanda listeye giren ve cevap alan?
-
Alıntı:
hamed rumuzlu üyeden alıntı
Bu bilgiyi nereden aldınız? Benim başvuru 19.12.2022 "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir." Ama henüz bir gelişme yok. Var mı aynı listede olan? Veya benzer zamanda listeye giren ve cevap alan?
Evet benim de 23.12.2022 tarihinden beri "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir". Hala bir degisim yok benim durumumda
-
Alıntı:
Merhaba Ayın 23 de Vatandaşlık başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilerek karar alınmak üzere Karar Makamına gönderilmiştir. B001 toplam 8 ay sürdü benim vatadanşlık başvurun soy bağı ile alakalı babam Türk vatandaşı
Arşiv araştırması yapılmadı parmak izi komisyon olmadı süreç
18 yaşını tamamladıktan sonra doğuma ilişgin yurt dışından yapılan bildirimler gelen müdürliğümüze ulaşmış olup gereklı içmemeler yapılacak
Bir kere eksik evrak için gittim
Ondan karar makamına gönderildi eksik evrak olmasaydı 4 ay sürecekti eksik evrak beni 4 ay geriye attı toplam 3 mesaj aldım nvı (ulaştı)(genel müdürlüğle. Gönderildi )(karar makamıma gönderildi )
-
Alıntı:
16.12.2022 "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir." Ve Bekliyoruuuuuz.
-
Alıntı:
16.12.2022 "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir." Ve Bekliyoruuuuuz.
herkes aynı anda alacak genel olarak ayın hep 7 sinde onaylanmiş