Dava Avansı yatırılmazsa davam red mi edilecek?
Dün mahkemem vardı. Tabibler odasından karşı tarafın kullandığı epilepsi ilacı için müzekkere istemiştim. Parasını yatırmayı unutmuşum hakim 2 hafta kesin süre verdi ve tutanakta karar G.D bölümünde ''gider avansı dava şartı olduğundan kanun gereği kesin süreye riayet edilmediği takdirde Davanın dava şartı yokluğu nedeniyle usulden Red edileceğinin ihtarı yapıldı'' diyor. Bu davanın her harikarda tamamen red edileceği anlamınımı taşıyor yoksa parayı yatırmaz isem mi dava red edilecek durum nedir acaba. Ayrıca söylemek istediğim birşey daha var eldeki tek delil epilepsi olmasını ama ben resmi olarakta bunu sunamadım (Rapor vs). Duruşmada karşı tarafın 3 şahidi dinlendi ve itiraz ettim itiraz etmemle değişen birşey olurmu. Kendi annem ve babam şahidimdi onların kabulune dedim lütfen cvp için şimdiden tşk
Cevap: Davam red mi edilecek?
galiba sadece ilacın istenmesi red edilmiş, dava devam ediyor.
Peki 2 haftalık süre verildi diyor o ilaç için zaten ilaç istemi nasıl red edilmiş oluyorki.
YENİ HMK'ya göre AVANS, dava şartı sayıldığından bu süre içinde AVANS yatırılmazsa DAVA REDDEDİLİR ! Bu nedenle dava avans bedelini muhakkak süresi içinde yatırın. Hakim yeni Hukuk Muhakemeleri Kanununa göre bu avansı yatırmadan işin esasına girmez, delillerinizi vs. istetmez, dinlemez. Adı üstünde DAVA şartı olup, davayı dinlemek için bunu yapmazsanız işin detayına girmez, davayı reddeder. Onun için önce avansı yatırın, sonra diğer hususların incelenmesi için başvuru yapın.
AVANS derken? Ayrıca yatırılırsa devammı davaya. zaten elde sunacak delil kalmadı sunduğum da dikkate alınmadı galiba hakimden şunu isteyelim bunu isteyelim diyorum karşı taraftan istemiyor neden bu benim için önemli
Şurada https://www.hukuki.net/hukuk/index.php?article=4142 detaylı bir şekilde anlatıldığı üzere parayı yatırmazsanız o deliller hakkında bile karar veremez. Parayı yatırıp bir dilekçe ile 1- Tabipler odasına müzekkere yazılmasını 2- Şahitlerinizin ad ve adresleri ile birlikte dinlenmelerini talep edin.
Slm Tabipler odasına gönderdim epilepsi ilaçlarını fakat eşimin tc si ile eczanelerde hiç kayıt yok ve elimde epilepsi hastalığına dair bir belgem yok benim bundan zararlı olarak benmi çıkarım? tabipler odasında ilacın raporu vs araştırılırmı anlamadığım birşey tabipler odasından ne gibi bir yazı gelebilir durum bu olunca?