2005 yılında polis memuru iken ahlak büroda çalıştığım sırada başımdaki amiriminde bilgisi dahilinde bir bayanı muhbir olarak kullanmaya başladım ancak narkotik baskınında bayanla aynı ortamda yakalanınca hakkımda eödt nün 8/16 maddesi gerğince iffetsiz kadınlarla ilişki kurmak suçundan işlem yapılmaya başladı ve açığa alındım.
Bu açık esnasında işlemlerin bir an önce sona ermesi için adı geçen bayanla tekrar görüşmelerim oldu ve dosyam yüksek disiplin kuruluna sevk edilince görüşmelerimi kestim. Konudan amiriminde bilgisi var diye ifade vermeme rağmen amir inkar etti ve sonuçta ihraç kararı ile ceza almam istemiyle dosyam görüşüldü ancak daha önceki hizmetlerim gözönüne alınarak ve cezam olmamamsı nedeniyle bir alt ceza uygulamasıyla 24 ay kıdem tenzili cezası aldım, konuya karşı açtığım dava ise halen danıştayda tekemmülde beklemede.
Fakat işin devaında ben açıktayken adı geçen bayanla görüştüğüm esnada adı geçen bayanda örgüt kurarak fuhuş yaptırdığı iddasıyla teknik takibe alın mı ve benim bu takibin başladı. 1. haftada 5 adet telefon görüşmem olmuş, ki bu görüşmelerde fuhuşla alakalı bir konuşmada yok sadece benimle görüşmek istediğini ve adres vermemi söylemiş. Zira adıgeçen bayanda ifadesinde bunu belirtiyor ve benimle olan görüşmesinin hakkımdaki soruşturma ile ilgili olduğunu söylemiş. Bu olaya istinaden benim adımda adı geçen örgüte dahil edilmiş ve adli dosyaya gizlilik konularak ilk mahkemede tututklandım.3.5 ay cezaevinde tutuklu kaldım ve dosyadaki gizlilik kararının kalktığı gün tensip incelemesi sonucunda mahkemeye dahi çıkmadan tahliye edildim.
Ama bunla ilgilide tekrar hakkımda idari soruşturma açıldı ve sonuçta savunma hakkım kısıtlanatak aynı madde artı yetkisini ve nufusunu kötüye kullanmak maddeside eklenerek göreve başlamamdan 1 sene sonra ihraç edildi. konuyla ilgili idare mahkemesine açtığım davadan ise ''savunma hakkımın kısıtlanarak ceza verilmesi gerekçesiyle iptal kararı ''lehime çıkmıştır.
fakat idare iptal kararını uygulamak yerine beni tekrar savunma yapmam için çağırmış ancak ben mahkeme kararı elime geçemediğini gerekçesiyle savunmaya gitmedim ve genede hakkımda bir daha ihraç kararı çıktı.aslında konu dahada uzun ama sadece şimdlik aklıma gelen kadarıyla aktardım. şimdi benim merak ettiğim konular ve4 yardım istediğim konular şunlar.
1- Ben açıktayken yetki ve nufusumu kötüye kullanma gibi bi şansım var mı?
2- İddia aedilen suç tarihi benim diğer soruşturmamın devam ettiği zamana rast lıyor ve bu görüşmelerim 6 aylık bir teknik takibe rahmen ilk haftada 5 tane görüşmeyle kısıtlı kalıyor dolayısıyla sürekli bir görüşme değil mecburi bir görrüşme olduğuda ortada.
3- CMUK ilgili maddesinde 'teknik takiple elde edilen deliller amaçlanan soruşturma harcinde kullanılamaz ibaresi bulunmasına rağmen idari soruşturmadada kullanılması yasalmı. bunu sağlayacak kanuni bir dayanak var mı?
4- Disiplin kurulları sadece 657 sk tabi memurlara dsiplin cezası verbilir ama mahkeme kararının iptal ettiği bir dosyayla ilgili şunda memur olmamama rağmen benim hakkımda karar verebilir mi?
5- Disiplin kurullarıyla ilgili yönetmelik Madde 15 - Disiplin Kurulu üyeleri, kendilerine, eşlerine, ikinci dereceye kadar (bu derece dahil) kan ve sıhri hısımlarına, disiplin cezası verilmesini teklif ettikleri, haklarındaki disiplin soruşturmasını yaptıkları memurlara ait işlerin görüşülüp karara bağlanmasında kurula katılamazlar ibaresi vardır ama benim hakkımda daha önce ihraç kararı vermiş bir kurulun benim dosyamı tekrar incelemesi ve karar vermesi hukuki midir?
6- İddia edilen suç tarihi üzerinden yaklaşık 2.5 sene geçmiştir ki ceza zaman aşımı 2 senedir. zamanında verilen ceza ise iptal edilen bir karardır ve 2670 sayılı Kanun, zaman aşımını durduran ve kesen sebepler getirmediği için zaman aşımının işlemesi asıldır buna göre verilen ilk kararın zaman aşımın keseceği yönünde yazılı hukuki bir dayanak var mıdır?
7- İl disiplin kurulu sadece 8716 maddeyle ilgili olarak dosyamı yüksek disiplin kuruluna göndermiş ancak yüksek disiplin kurulu 8/7 maddeyide işleme koymuş savunmam alınırken bununla ilgili savunmam istenmemiştir... böyle bir uygulama hukuki midir?
9- Hakkımda verilen yeni kararı eski kararın etkilemesi kuvvetle muhtemeldir dolayısla yeniden ve başka şahıslar tarafından karar verilmesi gerekmez mi?
8- 657 sk kanunun memurluktan çıkarmayı düzenleyen kısmında yüz kızartıcı suçlar bölümünde rüşvet,irtikap,zimmet,dolaylı iflas gibi suçlardan bahsedilmiş ancak iffetsiz kadınlarla ilişki kurmak bu suç kapsamına girmediği açıktır. Zira anayasanın ilgili maddeleride kişiin özel hayatını korumaya yöneliktir.ben bu suçu işlemiş olsam bile(vicdanen rahatım işlemedim) bu caza ağır bir ceza değilmi. zira 657 kanun emn örgütü disiplin tüzüğü ise sadece yüzük tür ve kanunkadar geçerli değildir.
Aklıma gelenler şimdilik bunlar. Yukarıda yazdığım maddelerle ilgili yorumu yada bana yol gösterecek arkadaşlara ve hukukçu arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.