Evililik tazminatından sonra çalışma durumu
Merhaba
5.2005 tarihinden beri çalışmakta olduğum işyerimden evlilik tazmınatımı alıp çıkmak istiyorum.evlilik tarihim 06.11.2008.Tazminatı alıp ayrıldıktan sonra başka bir işletmede çalışabilirmiyim?Eski işyerimin bu konuda herhangi bir yaptırımı söz konusumudur?
çok teşekkür ederim
Re: Evililik tazminatından sonra çalışma durumu
Alıntı:
Fatoş AK rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
5.2005 tarihinden beri çalışmakta olduğum işyerimden evlilik tazmınatımı alıp çıkmak istiyorum.evlilik tarihim 06.11.2008.Tazminatı alıp ayrıldıktan sonra başka bir işletmede çalışabilirmiyim?Eski işyerimin bu konuda herhangi bir yaptırımı söz konusumudur?
çok teşekkür ederim
Çalışa bilirsin
İşveren tarafından yapılan ücretsiz izinlerin evlilik kıdem tazminatına etkisi
İyi günler diliyorum.4 yıldır çalıştığım işyerimden kasım ayında yapmış olduğum evliliğim nedeniyle tazminatımı alıp ayrılmak istiyorum ancak işverenimin kriz nedeniyle tüm işletme çalışanları üzerinde uygulamış olduğu 5 aydır 5 günlük ücretsiz izin uygulaması bu hakkımı almama engel teşkil eder mi?
Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Re: İşveren tarafından yapılan ücretsiz izinlerin evlilik kıdem tazminatına etkisi
Etmez.Evlilik nedeniyle evlilik tarihinizden itibaren 1 yıl içinde işveren durumu yazılı olarak bildirip işinizden ayrılmanız durumunda kıdem tazminatına hak kazanırsınız.
Re: Evililik tazminatının ödenmesi
Sayın yetkili ,
Evlilik nedeniyle işten ayrılmak istiyorum, işletmeye dilekçe verirken nasıl belirtmem gerekiyor, ve işletme tazmınat ödenmesi konusunda taksit yöntemi uygulamak isterse böyle bir hakkı varmıdır ? İzlemem gerekn yöntem nedir.?
İyi çalışmalar
Re: Evililik tazminatının ödenmesi
Evlilik belgenizin kopyasını ekleyeceğiniz dilekçe ile evlilik nedeniyle işinizden ayrıldığınızı bildirip, tazminatınızın ödenmesini talep edeceksiniz.Ödemelerin ayrılma tarihinizde yapılması gerekir.
Taksitlendirme veya geç ödemeyi kabul etmiyorsanız,dava açma hakkınız var.