Tahliye Taahhütnamesi mecbur mu?
Merhaba
Ben yaklasık 7 yıldır kirada oturuyorum ve ilk eve girirken Tahliye Taahhütnamesi doldurmam istenmemişti.Bana 7 yıl sonra yani bu sene yapılacak sözleşmede imzalamam istendi.Şimdi sormak istediğim ben bu Tahliye Taahhütnamesini imzalamak zorunda mıyım?Yasa bunun için mecbur tutuyor mu kiracıyı?Cevap verirseniz çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
Re: Tahliye Taahhütnamesi mecbur mu?
Alıntı:
melankolick rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
Ben yaklasık 7 yıldır kirada oturuyorum ve ilk eve girirken Tahliye Taahhütnamesi doldurmam istenmemişti.Bana 7 yıl sonra yani bu sene yapılacak sözleşmede imzalamam istendi.Şimdi sormak istediğim ben bu Tahliye Taahhütnamesini imzalamak zorunda mıyım?Yasa bunun için mecbur tutuyor mu kiracıyı?Cevap verirseniz çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
Hayır yasada böyle bir mecburiyet yoktur. Kontratın bile yasada mecburiyeti yok,sözlüde ola bilir.
Alıntı:
melankolick rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
T.Taahütnamesi vermeye mecbur olmadığınız gibi kesinlikle de vermemenizi öneririm. Yedi yıldır oturduğunuza göre kontratname yapmak zorunda da değilsiniz. Yapsanız bile karşılıklı oturup konuşarak yapın. Hazır önünüze gelen kontratnameyi sakın imzalamayın. Hatta bir avukata vekaletname vererek aradan çekilin, kontratnameyi avukatımla halledin deyin.
diger konu altinda da yazmissiniz sorunuzu, orada cvp verdim.
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=18157