Fiber internet sözleşme fesih bedeli
24 ay sözleşme yapıp bağlattığım internet firması, bana taahhüt edilen hızı sağlamadığı için aynı gün iptal ettiğim aboneliğime cayma bedeli çıkarttı. Bu konuda 2 sorum olacak;
1. Bana taahhüt edilen ürün (hız) verilmediği, yani satıcının kendi üstüne düşen sorumluluklarını yerine getirmediği için herhangi bir ceza ödemeden tek taraflı fesih hakkım mevcut mu?
2. Bana verilmeyen hızı nasıl kanıtlarım. Müşteri hizmetleriyle yaptığım telefon konuşmaları kanıt niteliğinde midir?
Teşekkürler
Cevap: Fiber internet sözleşme fesih bedeli
Bir kere size bir hız taahhüt ettiğinden emin olun. Örneğin "10 megabite kadar" gibi ifadeler kullanıyorlar.
İkincisi, cayma bedeli diye bir şey yok. Talep ettiği şey "kurulum bedeli" falan olmasın? Yahut size indirimli verdiği ilk ay için indirimi talep ediyor olmasın?
Bunları netleştirirseniz daha doğru bilgi alırsınız.
Şenol Bey öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Fatura detayım aşağıdaki gibidir.
Taahhüt İptal Bedeli 342,00 TL
Baglanti Ücreti Kalan Taksit Bedeli 253,00 TL
Sözleşmem 35 mbps fiber internet, ilk 6 ay 100 mbps ye kadar. 100 mbps dediğiniz gibi max yazıyor. Ama standart olması gereken 35 mbps. Fakat şöyle bir durum var başvuru sırasında bina sorgulama yapıyorlar ve bana 75 mbps hız vericek altyapımız mevcut dediler. Bana bağlanan 15 mbps.
Bir kere "dediler"i unutun. "demedik" dediklerinde yapacak bir şeyiniz yok çünkü.
"olması gereken" dediğiniz 35 Mbit, bir yerde yazıyor mu? Yani ilan reklam sözleşme afiş v.s.
Bir de taahhüt verdiğinize göre birtakım indirimler yapılmış olmalı. Mesela taahhütsüz 100 lira, 24 ay taahhüt verirseniz 50 lira gibi.
Kaç aylık abonesiniz? Bu da önemli.
Bağlantı ücreti için yapabilecek pek bir şey yok. Bu rakamı sözleşme yaparken zaten biliyordunuz. Buna umarım modem v.s. dahildir. Yoksa gerçekten fahiş bir ücret.
sözleşmemde ve internet sitesinde 35 mpbs diye yazıyor. Yine internet sitesine girip adres bilgimi girdiğimde 75 mbps destekleniyor yazısı var.
bağlantı ücretini biliyordum ama hizmet alamadığım bir ürün için bağlantı bedeli ödemek biraz mantıksız geliyor bana.
Kampanyasız fiyatı 100 TL, 24 ay taahhüt ile ilk 1 sene 75 TL, 2. sene 85 TL olarak bağlattım.
03.10.2019 da bağlattım 08.10.2019 da iptal ettirdim. sadece 5 gün aboneliğim var.
Alıntı:
bartrobel1903 rumuzlu üyeden alıntı
sözleşmemde ve internet sitesinde 35 mpbs diye yazıyor. Yine internet sitesine girip adres bilgimi girdiğimde 75 mbps destekleniyor yazısı var.
bağlantı ücretini biliyordum ama hizmet alamadığım bir ürün için bağlantı bedeli ödemek biraz mantıksız geliyor bana.
Kampanyasız fiyatı 100 TL, 24 ay taahhüt ile ilk 1 sene 75 TL, 2. sene 85 TL olarak bağlattım.
03.10.2019 da bağlattım 08.10.2019 da iptal ettirdim. sadece 5 gün aboneliğim var.
Aboneliğiniz bu kadar az ise, cayma ücreti çıkmamalı ama bağlantı ücreti, verilen "bağlama hizmeti" içindir ve bu hizmet verildiğine göre -eğer siz tek taraflı olarak fesih yaparsanız- bunun parasını korkarım ödemeniz gerekecek.
Sizin hattınız 75 de destekliyor olabilir 75000 de. Bu, sizin bu hızdan fazlasını alamayacağınızı gösterir sadece. Bir taahüt gibi algılamamak lazım. 1 megabitlik bir plan olsa ve siz bunu alsanız, 1 megabit alırsınız hattınız 75 desteklese de.
35 mbps'in yine "e kadar" olmadığına emin misiniz? Sitede yazıyor demişsiniz, o sayfanın adresini paylaşır mısınız?
Verdiğiniz linkte bilgi yok. Kurulum ücretsiz diyor zaten. Modem desek, o da 300 küsür değil. TTH'ne başvurmak gerek gibi görünüyor ama dediğim gibi, ayrıntılı bilgi vermemiş verdiğiniz linkte.