İşverenin istediğine tazminat verme istemediğine tazminat vermeme gibi bir inisiyatifi var mı?
Merhaba,
Yaklaşık 7 yıldır bir şirkette çalışıyorum. İşim gereği kimin ne kadar kıdem tazminatı ihbar tazminatı aldığını görebiliyorum. Bazı kişilere verilen kıdem tazminatları aşağıdaki şekildedir. Ben de tazminatımı talep ettiğimde olumsuz yanıt verdiler. Bu durumda hukuki yollara başvurabilir miyim? İşverenin istediğine tazminat verme istemediğine tazminat vermeme gibi bir inisiyatifi var mı?
Cevaplar için teşekkürler
1 Personel Almanyada yaşayacağım dedi ve kıdem tazminatını aldı.
1 Personel ihtiyacım var dedi kıdem tazminatını aldı hala işe devam ediyor.
1 Personel yine ev alacağım dedi ve kıdem tazminatını aldı. Hala işe devam ediyor.
Cevap: İşverenin istediğine tazminat verme istemediğine tazminat vermeme gibi bir inisiyatifi var mı?
Kanunen kıdem veya ihbar tazminatı hak edecek durumda olmadıkça bir şey elde edemezsiniz.
İhbar tazminatı işverenin geçerli bir nedeni olmadan iş akdini feshetmesi halinde verilir, işçinin feshettiği durumlarda olmaz.
Kıdem tazminatı için ya işçinin geçerli fesih nedeni olmalıdır, ya da işveren feshettiyse geçerli nedeni olmamalıdır.
Bunun dışında işverenin kendi inisiyatifi ile kıdem veya ihbar tazminatı adı altında başkalarına verdiği paralar emsal olmaz.
Ayrıca işiniz gereği öğrendiğiniz bilgileri başka bir yerde kullanmak işverenin iş akdinizi tazminatsız feshetmesi için geçerli neden sayılabilir.