İşe İade Davası Sırasında Başka İş Yerinden Memnuniyet
Merhaba
Ben yaklaşık 2 yıl evvel çıkarıldığım işyerine '' işe iade davası '' açtım. Davayı kazandım ancak konu Yargıtay' a gitti. Yaklaşık 1 yıl 2 aydır konu Yargıtayda. Ben ise bu süreçte işe girdim ve 1 yıldır şuanki işte çalışıyorum. Şuanki yerden çok memnunum. Önceki işyerime açmış oldugum işe iade davasını kazanırsam buradan istifa mı etmem ve sonra mı eski işyerime dilekçe vermem gerekir? Sıralama nedir? Eğer bu şekilde ise senaryo; Şuanki işyerime istifa dilekçesi vermek, davayı kazandıgım eski yere işbaşvurusu yapmak ve onlarında kabul etmemesi olursa 7/8 maaş alırım ancak bu durumda işsiz kalmış oluyorum. Aynı zamanda şuanki işyerinde de tazminatımı yakmış oluyorum. Muallakta kaldım, yardımınızı rica ederim.
Sevgiler
Cevap: İşe İade Davası Sırasında Başka İş Yerinden Memnuniyet
İşe iade davasını kazanmışsınız zaten, yargıtayda da onanırsa, süresi içinde işyerinize işinize başlatılmanız için yazılı olarak başvurmanız gerekir, işverende işe davet ettiğinde şu anki işyerinizden ayrılıp eski işyerinizde çalışmaya devam etmeniz gerekir.İşe iadeniz için eski işvereninize başvurmazsanız veya işinize dönmezseniz her hangi bir kazancınız olmayacak demektir açtığınız işe iade davasından.Eski işyerine dönmek için şu anki çalıştığınız yerden ayrılırken de ihbar süresine uyarak ayrılacağınızı bildirip ayrılmanız gerekir, aksi halde şu anki işyerinizin de ihbar tazminatı talep hakkı doğacaktır.
Merhaba, yanıtınız için teşekkürler. Ancak durum şu şekilde. Ben şuanki çalıştığım yerden çok memnunum. Asıl sorum ; Davayı kazandığım yere başvurmadan evvel şuanki işyerimden ayrılmak zorunda mıyım? Çünkü şu da olabilir; Buradan istifa edersem ve davayı kazandıgım işyeri de bana tazminat öderse iki yerden de işsiz kalmış olurum. Bunun çözümü yok mudur?
Merhaba, yanıtınız için teşekkürler. Ancak durum şu şekilde. Ben şuanki çalıştığım yerden çok memnunum. Asıl sorum ; Davayı kazandığım yere başvurmadan evvel şuanki işyerimden ayrılmak zorunda mıyım? Çünkü şu da olabilir; Buradan istifa edersem ve davayı kazandıgım işyeri de bana tazminat öderse iki yerden de işsiz kalmış olurum. Bunun çözümü yok mudur?
Eski işvereninize işe iadeniz için başvurduğunuz anda mutlaka şu anda çalışmakta olduğunuz işyerinden ayrılmış olma şartınız yok, ancak başvuruda bulunduğunuz işyeri işe başla dediğinde başlamanız gerekir, orada işe başlamanız için de şu anki memnun olduğunuz yerden ayrılmış olmanız gerekir.Buradan ayrılma konusunda da izlemeniz gereken yolu ve o yolu izlemezseniz karşılaşabileceğiniz durumu belirttim.Eski işyerinde işe başladıktan sonra şu anki işinizde daha rahat ve gelecek için daha güvenli bir iş olduğunu daha net görebilir ve eski işinizde çalışmak size bir eziyet haline de dönebilir.Bence, şu anki işyerinde çalışmaya devam etme konusunu daha ciddi düşünmenizde fayda var.
Tamamdır, tekrar teşekkürler emeğinizi için. Şuanki çalıştıgım yerden istifa etmeden kazandıgım eski yere başvuru yapıyorum. Gel çalış derlerse ve ben şuanki yerden istifa etmeyip eski yere gitmezsem bu sefer herhangi bir tazminat alamıyor, sadece mahkeme masraflarını oduyorum değil mi? Kabul ederlerse gitmeme gibi bir seçeneğim de var yani en kotu senaryoda?
Çok yordum, kusura bakmayın nolur. İyi günler dilerim.