Arefe günü yıllık izinden sayılır mı ? sayılmaz mı ?
Merhaba ,
Pazartesi'den cumaya kadar 40 saat çalışılan bir iş yerinde , yıllık izin günlerimden 1 günü 24 haziran 2017 Cumartesi gününe denk geliyor , O gün Ramazan Bayramı arefesi ve yarım gündür biliyorsunuz , O gün benim yıllık izin günümden düşülür mü , düşülmez mi ? , Normal şartlarda düşülüyor , ama o gün arefe olduğu için ve yarım gün olduğu için düşülmemesi lazım diye düşünüyorum , sizlerden bu konu hakkında yardım bekliyorum
Cevap: Arefe günü yıllık izinden sayılır mı ? sayılmaz mı ?
Tatil olmayan kısım olan o yarım günde işyerinde olmuyorsanız, izin gününden düşülür demektir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Tatil olmayan kısım olan o yarım günde işyerinde olmuyorsanız, izin gününden düşülür demektir.
Çalışılan işyerinde normalde haftada 40 saat çalışılmakta , Normalde Cumartesi günü de 5 saat çalışılması lazım ama işyeri Cumartesi günleri bizi çalıştırmıyor , ama izin kullanınca pazartesiden cumaya 5 gün izin alınca Cumartesiyi'de ekliyorlar ve 6 gün izin sayılıyor , Arefe günüde o eksik çalıştığımız 5 saatte yarım günlük tatile denk geldiği için yıllık iznimden 1 gün düşülmemesi gerekmez mi ?
Yıllık izinden düşülmemesi gereken günler bellidir;
resmi-genel tatil günleri , raporlu olunan günler, 1 gün olan hafta tatili günü . Cumartesi günleri çalışma olmasa da , hafta tatili değildir. O nedenle Yıllık izin hesabında çalışılmayan cumartesi gününün izin günü olarak sayılmasında yasal olmayan bir durum bulunmamaktadır.