Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Siz şikayetçi olmadınız, karşı taraf oldu, bunu anladım. Ama buna rağmen bir takipsizlik bir de iddianeme gelmesini anlayamadım. Acaba siz de şikayetçi oldunuz da karşı taraf için ek takipsizlik kararı mı geldi diye düşündüm.
Yargılanacağınız 89. maddenin tanımı (adı) her ne kadar "taksirle yaralama" olsa da yasa maddesi karşıdaki kişinin mutlaka yaralanmasını şart koşmamaktadır. Acı duymuş olmasını yeterli görmektedir.
Şuç sabit görülürse muhtemelen en az 1500 TL adli para cezasına mahkumiyet söz konusudur.
Karşı tarafın maddi manevi zararları karşılanmaz ya da en azından önemli bir bölümü karşılanmaz ise HAGB verilmesi mümkün olmadığından bu cezayı ödemek zorunda kalırsınız ve daha da önemlisi adli sicil kaydınıza işlenir. Bu bakımdan karşı tarafın eğer var ise maddi ve manevi zararlarını karşılayıp uzlaşma yoluna gitmek her iki taraf için de en iyisi ve doğrusudur.
Karşı taraf maddi ve manevi zarara uğradıysa ki, az ya da çok uğramıştır, ceza davasından sonra ayrıca tazminat davası da açabilirler. Benzer durumlarda çok iyi niyetli insanlar olduğu gibi malesef fırsat bu fırsat deyip para koparma düşüncesi içerisindeki insanlarla karşılaşmak da söz konusudur.
Bu nedenle karşı tarafın uğramış olabileceği gerçek anlamdaki maddi manevi zararı ödeyerek uzlaşma yoluna gidin derim. Ama karşı taraf kötü niyetli olarak gerçekte uğramadığı birtakım zararlar ileri sürerek sizden para kopartmaya çalışıyorsa yargının kestiği parmak acımaz, yargı yoluna başvurmak hakkınızdır der kesip atarsınız.