Soruşturma  selameti  için Yer değiştirme, Kalıcı  Görevlendirme

Merhaba, ben  İstanbul'un bir  ilçesinde  ortaokul  öğretmeniyim. Okulumuzda  Ocak  2014 'ten itibaren  bir  öğretmen öğrencilere  küfür,  fiziksel  şiddet,duygusal  şiddet vb içeren davranışlar  sergiledi.Kendisini  şikayet eden öğrencileri  de bulmaya  çalışarak  sürekli  korkutmaya  çalıştı. Belirttiğim  konuların dışında  da  birçok  olaya  karıştı ve  hakkında  çok sayıda  soruşturma  açıldı. Çoğunda  da suçlu  bulundu. Benim  kendimle  ilgili  anlatacağım  sorunum  da bu öğretmenle  ilgili. Ben  , bahsettiğim öğretmenle aynı  şubede  ders  verdiğimden  ve  şube  rehber  öğretmeni  olduğumdan olaylara  dahil  olmak  zorunda kaldım. Veliler  benimle konuşarak  ve benden yardım isteyerek  olanları  anlattılar. Bu öğretmen  bir önceki okulundan   daha  vahim sebeplerle  geldiği  için  okul  yönetimimiz uğraşmak  istemedi,  izlemekle  yetindiler. Sonrasında  şikayetler  okul dışına  çıkınca  bu öğretmen  yanıma  geldi  ve :' Velilerini topla , ben  ikna ederim.'  dedi. Ben  kendisiyle muhatap  olmak istemedim,  toplamayacağımı  ve  ikna edebilmesiyle  ilgilenmediğimi  söyledim. Okulun pasif  tutumu ve bu öğretmenin arkasının  çok sağlam olduğuna  inanması olayların büyümesine  sebep  oldu. MEB kanallarının   tümüne  şikayetler  yağmaya  başladı. Ve  bir  gün  ben öğretmenler  odasında  otururken  yüzüme  yirmiden  fazla  yumruk indirdi, ayağıma  çelme takıp  tekmeledi.Bunu  yaparken  hakkındaki  tüm   soruşturmaları  'kişisel husumet' kılıfına  koymaya  çalıştığını  bildiğim  için  ben sadece MEB 'e  gerekli şikayeti yaptım.  Bu olaydan sonra  da  bu öğretmen  hem beni hem de  kendisini  şikayet eden  veli ve  öğrencileri  tehdit  etmeye  devam etti.Okul  yönetimi velileri  benim kışkırttığımı  düşünüp  tüm bu olanları  sadece izledi. Bu öğretmen ,  bana  yumruk ve tekme vurduğu olayı  kendi mağduriyeti  gibi  düzenleyip  benden  şikayetçi  olmuş.Yapılan bu  şikayetler ile ilgili  iki ayrı muhakkik  görevlendirildi. İlk muhakkik  bu öğretmene  farklı ceza  önerilerinde  bulundu ve  bana da 'Kınama  cezası  ' verildi. Gerekçe  olarak  da '   Bu öğretmenle şu tarihte  yaşadığınız  karşılıklı  söz ve  hareket '  diye  belirtiliyor. ( Karşılıklı olmadığını,  kendisi  vurduğu anda  bile   sadece  bitmesini beklediğimi '  ifademde söylemiştim, dikkate  almamışlar.) Verilen kınama  Cezası  , önceki yıllardaki ödüllerden dolayı  Uyarı  Cezasına  indirildi. Aynı olayı  ve  devamında gelişen olayları  inceleyen ikinci  muhakkik  ise Soruşturmanın  Selameti  açısından  dolayı  Mayıs'ın başında  okulumdan  1  saat  uzaklıktaki  başka  bir okula  geçici  olarak  görevlendirildim. (  Geçici  görevlendirildiğim  okul  , ikamet adresimden 30  KM  uzaklıkta  ve  şehir  içi trafikle   120  dk  sürüyor. ) Bunu  geçici bir  durum  olarak  düşünüp  soruşturmanın bitmesini  bekledim. 
   Geçici  görevlendirilmem  yaklaşık  4  aydır  sürüyor. Soruşturma  bittiği  halde ve   soruşturulan  diğer öğretmen  il  dışına  çıkarıldığı halde  geçici  görevlendirilmem  hala  devam ediyor. Bunun hem haksızlık hem de  hukuksuzluk olduğunu  düşünüyorum. Kadromun  olduğu   okula  geri  dönmem de engellenmek isteniyor. ( Okul müdürü  ,  bir önceki  yılın sorunlarının sebebi  olarak  beni  görüyor, izleyici  değil  yönetici  olabilseydi zaten benim olaya  dahil  olmama  gerek  kalmayacaktı. ) ... Öğrendiğim kadarıyla  da  aynı olayı  soruşturan  ikinci  muhakkikten '  Görev yeri değiştirme  önerisi ' verilmesi  isteniyor. 
  Bu  durumda ;
  1. Şimdiye  kadar  anlattıklarım  hukuki midir ?
  2. Soruşturma  selameti  açısından   geçici  görevlendirmenin bitmesi gerekmiyor  mu , olay  soruşturulduğu  ve  zaten diğer muhatap  il  dışına   gönderildiği halde soruşturma  bitmiş  olmuyor mu ? (  ikinci  muhakkik  dosyayı  henüz  gerekli birime  teslim etmemiş  ve  hala vaktim  var  diyor,  soruşturma için  gerekli her şey  bittiğine  göre  ne tür  bir  bekleme  hakkına  sahip ?) 
   3. Soruşturmanın selameti açısından   geçici  görevlendirildiğim okulda  kalıcı  olmam için uğraşıyorlar. Bu  mümkün müdür ?  Geçici  ve  kalıcı  görevlendirme farklı yer  olmak zorunda  değil midir ?
   4. tüm bu olayları yaşamama sebep  olan öğretmen hakkındaki  suçlamalardan  dolayı  ceza aldığı ve  tüm  iddialar  doğrulandığı halde  , benim en başından beri  soruşturmanın tarafı  haline  getirilmem   hukuki midir ?
  Teşekkür  ederim.
  3.

Cevap: Soruşturma  selameti  için Yer değiştirme, Kalıcı  Görevlendirme

1- Bana hukuki gelmedi. Ama muhakkikler konuya daha hakimdirler.
2- Soruşturma tam olarak bitmiş sayılmıyor. Diğer öğretmen de geçici olarak gönderilmiş olabilir.
3- Geçici veya kalıcı farketmez. Yani kalıcı olmasına da karar verilebilir diye düşünüyorum.
4- Tahrik nedeniyle soruşturmaya dahil edilmişsiniz. Bence bu kişi hakkında avukatınız aracılığı ile savcılığa da suç duyurusunda bulunmalısınız.