Taşınmazı satıp parasını 1 çocuğuna bırakma olayı??
İyi çalışmalar arkadaşlar.
Olay olalı çok oluyor. Sırf merak ettiğim için sormak istiyorum.
Evvelce babaanne/dede ölümüyle babama kalan tarlayı babam satarak 5 çocuğundan 3 tanesi arasında pay etti (o dönemde 1 daire parası). Çocuklarından en büyüğü ile o tarihlerde küstü, bende ilkokula falan gidiyorum diye verilmedi. Öyle anlattılar. Haklarımızı sonra vereceklerdi. 1984'te doğduğumu ve bugüne kadar hala haklarımızın verilmediğini belirteyim. Şu husus önemli olabilir. para verilen 3 çocuk bu parayı zamanla bitirdi ancak arada sırada anne/babanın istemesinden ötürü borç olarak geri verdiler.
-
Gel gelelim babamda vefat etti. Babanın malları 1+5 (anne/çocuk) hisseli oldu. Annem kendi üstüne olan başka (paysız) dairenin birini satarak, kendi borçlarını ödemede kullandı ve çocuklarına olan borçlarını ödemeye harcadı. Bu arada yine en büyük ve en küçük çocuklar olaydan uzaklar.
SORU:
Bu olayda hak verilmeyen ve verileceği söylenen çocukların kanunen bir kaybı veya hakkı var mı? (Zaman aşımı olsa bile)
Basit anlattığımı düşünüyorum. Hukuki sonuç yoksa bile ilginize teşekkür ederim. Ellerinize şimdiden sağlık dilerim.
Cevap: Taşınmazı satıp parasını 1 çocuğuna bırakma olayı??