 |
T.C.
YARGITAY
9. Hukuk Dairesi
Esas No : 1997/1081
Karar No : 1997/7091
Tarih : 8.4.1997
Yargıtay içtihatları bölümü
Yargıtay Kararı
Dava: Davacı, ihbar ve kıdem tazminatı, fazla çalışma ve yıllık ücretli izin parası ile hafta ve genel tatil gündeliklerinin ödetilmesine karar verilmesini istemiştir.
Yerel mahkeme, isteği kısmen hüküm altına almıştır.
Hüküm süresi içinde davacı avukatı tarafından temyiz edilmiş olmakla dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
1- Dosyadaki yazılara, toplanan delillerle kararın dayandığı kanuni gerektirici sebeplere göre, davacının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yerinde değildir.
2- Davacının davalıya ait işyerinde gece bekçiliği ocakçılık ve temizlik işleri ile garsonluk da yaptığı anlaşılmaktadır. Taraf tanıkları bu hususu doğrulamışlar ve bütün gece iş yerinde kaldığını söylemişlerdir. İşin niteliği ve çeşitliliği dikkate alındığında davacının günde 1,5 saat pazla mesai yaptığının kabülü ile karşılığı alacağın hüküm altına alınması dosya içeriğine daha uygun düşer.
Sonuç: Temyiz olunan kararın yukarıda gösterilen nedenle BOZULMASINA, peşin alınan temyiz harcının istek halinde ilgiliye iadesine, 8.4.1997 gününde oybirliğiyle karar verildi.