 |
T.C.
YARGITAY
9. Hukuk Dairesi
Esas No : 1996/23058
Karar No : 1997/7059
Tarih : 08.04.1997
Yargıtay içtihatları bölümü
Yargıtay Kararı
DAVA : Taraflar arasındaki, ihbar ve kıdem tazminatı, ücretli izin parası, ücret ve ikramiye alacaklarını ödetilmesi davasının yapılan yargılaması sonunda; ilamda yazılı nedenlerle gerçekleşen miktarın faiziyle birlikte davalıdan alınarak davacıya verilmesine ilişkin hükmün süresi içinde duruşmalı olarak temyizen inclenmesi ilişkinhükmün süresi içinde duruşmalı olarak temyizen inclenerek işin duruşmaya tabi olduğu anlaşılmış ve duruşma için 8.4.1997 salı günü tayin edilerek taraflara çağrı kağıdı gönderilmişti. Duruşma günü yapılan tebligata rağmen taraflar adına kimse gelmediğindenincelmenin evrak üzerinde yapılmasına karar verildikten sonra dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü.
YARGITAY KARARI
1-Dosyadaki yazılara toplanan delillerle kararın dayandığı kanuni gerektirici sebeplere göre, davalının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yerinde değildir.
2-Kıdem tazminatı dışındaki işçilik hakları için davalı temerrüde düşülmediğinden dava tarihinden itibaren yasal faize kararv erilmesi gerekirken daha önceki fesih tarihinden yürütülmüş olması bozma nedenidir.
SONUÇ : Temyiz olunan kararın yukarıda açıklanan sebeple BOZULMASINA, peşin alınan temyiz harcının istek halinde ilgiliye iadesine, 8.4.1997 gününde oybirliğiyle karar verildi.