 |
T.C.
YARGITAY
9. Hukuk Dairesi
Esas no : 1995/36125
Karar no : 1995/35511
Tarih : 14.12.1995
Yargıtay içtihatları bölümü
Yargıtay Kararı
DAVA : Davacı, ihbar, kıdem tazminatı, fazla çalışma ve izin ücretiyle hafta ve genel tatil gündeliklerinin ödetilmesine karar verilmesini istemiştir.
Yerel mahkeme, isteği kısmen hüküm altına almıştır.
Hüküm süresi içinde taraflar avukatlarınca temyiz edilmiş olmakla dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
KARAR : 1- Dosyadaki yazılara, toplanan delillerle kararın dayandığı kanuni gerektirici sebeplere göre, davacının tüm temyiz itirazları ile davalının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yerinde görülmemiştir.
2- Davacının hizmet sözleşmesi 20.10.1992 tarihinde son bulması nedeniyle 1475 sayılı İş Kanunu'nun 14/11. maddesi uyarınca anılan tarihte mevduata uygulanan en yüksek faize karar verilmesi gerekirken fesih ile ilişiği bulunmayan çok önceki bir tarihten faizin hüküm altına alınması hatalı olup, bozmayı gerektirmiştir.
SONUÇ : Temyiz olunan kararın yukarıda gösterilen nedenlerle BOZULMASINA, peşin alınan temyiz harcının istek halinde ilgiliye iadesine 14.12.1995 gününde oybirliğiyle karar verildi.