 |
T.C.
YARGITAY
9. Hukuk Dairesi
E: 1992/14714
K: 1993/10074
T: 10.06.1993 Yargıtay içtihatları bölümü
Yargıtay Kararı
DAVA : Davacı, ihbar ve kıdem tazminatı, fazla çalışma ve cumartesi günleri ücreti ile manevi tazminatın ödetilmesine karar verilmesini istemiştir.
Yerel mahkeme, isteği kısmen hüküm altına almıştır.
Hüküm süresi içinde davalı avukatı tarafından temyiz edilmiş olmakla dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
KARAR : 1. Dosyadaki yazılara, toplanan delillerle kararın dayandığı kanuni gerektirici sebeplere göre, davalının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yerinde değildir.
2. Davacı, ihbar tazminatından başka, kötüniyet tazminatı istemiş ise de feshin kötüniyetle yapıldığını gösterir sebepleri ortaya koyup kanıtlayamamıştır. İşverenin ihbar yapmadan davacıyı işten çıkarmış olması, İş Kanunu'nun 13. maddesinin sondan bir önceki fıkrasında öngörülen kötüniyetli fesih olarak kabul edilemez. Bu durumda sadece ihbar tazminatına hükmedilmesi gerekirken aksine düşünce ile yazılı şekilde hüküm tesisi isabetsiz olup bozmayı gerektirmiştir.
SONUÇ: : Temyiz edilen kararın yukarıda gösterilen sebeple BOZULMASINA, 10.6.1993 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
|