 |
T.C.
YARGITAY
9. Hukuk Dairesi
E: 1992/14442
K: 1993/8840
T: 20.05.1993 Yargıtay içtihatları bölümü
Yargıtay Kararı
DAVA : Davacı, ihbar ve kıdem tazminatı, bayram tatili ile gündelikleri ile yıllık ücretli izin parasının ödetilmesine karar verilmesini istemiştir.
Yerel mahkeme, isteği kısmen hüküm altına almıştır.
Hüküm, süresi içinde davalı avukatı tarafından temyiz edilmiş olmakla dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
KARAR : 1- Dosyadaki yazılara, toplanan delillerle kararın dayandığı kanuni gerektirici sebeplere göre, davalının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yerinde değildir.
2- Davacı, iş aktinin haklı bir neden olmadan işveren tarafından fesih edildiğini iddia etmiş ise de, toplanan deliller ve dinlenen tanık sözlerinden davacının ücretine zam yapılmasını istediği, bunun işverence kabul edilmemesi üzerine kendisinin işten ayrıldığı anlaşılmaktadır. Buna rağmen mahkemenin gerekçe de göstermeksizin, iş aktinin işveren tarafından fesih edildiğini kabul ederek ihbar ve kıdem tazminatına hükmetmiş olması isabetsiz olup, bozmayı gerektirmiştir.
SONUÇ: : Temyiz olunan kararın yukarıda gösterilen nedenle BOZULMASINA, 20.5.1993 gününde oybirliğiyle karar verildi.
|