 |
T.C.
YARGITAY
9. Hukuk Dairesi
E: 1990/1782
K: 1990/5197
T: 20.04.1990
Yargıtay içtihatları bölümü
Yargıtay Kararı
DAVA : Davacı, bakiye ihbar ve kıdem tazminatının ödetilmesine karar verilmesini istemiştir.
Yerel Mahkeme, isteği kısmen hüküm altına almıştır.
Hüküm süresi içinde temyiz edilmekle gereği düşünüldü:
KARAR : 1 - Dosyadaki yazılarla toplanan delillere ve kararın dayandığı kanuni gerektirici sebeblere göre davalının tüm temyiz itirazları ile, davacının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yerinde değildir.
2 - Davacı dava dilekçesinde hizmet akdinin feshi tarihinden dava tarihine kadar geçen süre içinde faiz isteğinde de bulunmuştur. Sadece hüküm altına alınan kıdem tazminatı için fesih tarihi olan 27.7.1987 tarihinden dava tarihine kadar mevduata uygulanan en yüksek faizin hesaplanıp hüküm altına alınması gerekir. Mahkemece bu konuda bir karar verilmemiş olması bozmayı gerektirmiştir.
SONUÇ : Temyiz olunan kararın yukarıda gösterilen nedenle BOZULMASINA, peşin alınan temyiz harcının istek halinde ilgiliye iadesine, 20.4.1990 gününde oybirliğiyle karar verildi.