 |
T.C.
YARGITAY
9. Hukuk Dairesi
E: 1988/8987
K: 1988/11366
T: 29.11.1988
Yargıtay içtihatları bölümü
Yargıtay Kararı
DAVA : Davacı, ihbar ve kıdem tazminatı ile fazla çalışma ve yıllık ücretli izin parasının ödetilmesine karar verilmesini istemiştir.
Yerel mahkeme, isteği kısmen hüküm altına almıştır.
Hüküm, süresi içinde davalı Mehmet, avukatı tarafından temyiz edilmiş olmakla; dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
KARAR : 1- Dosyadaki yazılara, toplanan delillerle kararın dayandığı kanuni gerektirici sebeplere göre, davalının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yerinde değildir.
2- Dosyaya, bazı aylara ait fazla mesai ödemelerini gösteren bordrolar ibraz edilmiştir. Bordrolarda ihtirazı kayıt yoktur. İhtirazi kayıtsızlık fazla mesai ücreti alınan aylar için bunun dışında fazla mesai yapıldığı iddiası dinlenmez. Yargıtay içtihadları bu yöndedir. Bu cihet nazarı dikkate alınmaksızın fazla mesai yapıldığının kabulü ile ödemelerin mahsup edilmek suretiyle hesaba dahil edilmesi isabetsiz olup bozmayı gerektirmiştir.
SONUÇ : Temyiz olunan kararın yukarıda gösterilen sebeplerle BOZULMASINA, 29.11.1988 gününde oybirliğiyle karar verildi.