 |
T.C.
YARGITAY
8. Ceza Dairesi
Esas No : 1996/5215
Karar No : 1996/7281
Tarih : 20.05.1996
Yargıtay içtihatları bölümü
Yargıtay Kararı
DAVA : 6136 Sayılı Kanuna aykırılık, dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme sebebiyetten sanık Musa Akdeniz'in yapılan yargılanması sonunda; Hükümlülüğüne ve zoralıma dair (AKÇAABAT) Asliye Ceza Mahkemesinden verilen 23.3.1995 gün ve 174 esas, 80 karar sayılı hükmün süresi içinde Yargıtay'ca incelenmesi sanık vekili tarafından istenilmiş olduğundan dava evrakı C.Başsavcılığından tebliğnane ile 9.4.1996 günü daireye gönderilmekle incelenip gereği düşünüldü;
KARAR : TCK. nun 455/1. madde ve fıkrası ile hüküm kurulurken aynı kanunun 59. maddesi uygulanması sırasında ağır para cezasının ayrıca 6136 Sayılı Yasanın 13/2. madde ve fıkrası ile ceza tayininde temel ağır para cezasının eksik tayini aleyhe temyiz olmadığından bozma nedeni sayılmamıştır.
Yapılan duruşmaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin tahkikat neticelerine uygun olarak tecelli eden kanaat ve takdirine, tetkik olunan dosya münderecatına göre sanık vekililinin yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle hükmün, istem gibi (ONANMASINA), 20.5.1996 gününde oybirliği ile karar verildi.