 |
T.C.
YARGITAY
7. Hukuk Dairesi
E: 1989/3186
K: 1989/7794
T: 23.06.1989
Yargıtay içtihatları bölümü
Yargıtay Kararı
DAVA : Taraflar arasındaki kadastro tesbitinden doğan dava sonucunda verilen kararın Onanmasına ve Bozulmasına ilişkin olarak daireden verilen 28.11.1988 gün ve 988/12286-11620 sayılı ilamın Hazine ve Cemalettin Sevinç tarafıdan istenilmekle tetkik raporu ve dosyadaki belgeler okundu, iş incelendi, Gereği görüşüldü:
KARAR : 1. Karar düzeltme nedeni olarak ileri sürülen yönler daha önce temyiz nedeni yapılmış ve daire kararında gerekçesi gösterilmek suretiyle kararlaştırılmıştır. Düzeltilmesi istenilen karar dosya içeriğine usul ve kanuna uygundur. Bu nedenlerle hazinenin yerinde olmayan Hukuk Usulü mahkemeleri kanununun 440. maddesi hükmüne uymayan karar düzeltme isteğinin REDDİNE, aynı kanunun 442. maddesi gereğince 2500 lira para cezası tashihi karar talebinde bulunandan alınmasına,
2. Davalı Cemalettin Sevinç ve paydaşlarının karar düzeltme isteğine gelince; Bozma kararından sonra Yargıtaya gönderilen belgelere dayanılarak karar düzeltme isteğinde bulunamaz. Bu bakımdan ve karar düzeltme nedeni olarak ileri sürülen diğer yönler düzeltilmesi istenilen Daire kararında gerekçesi gösterilmek suretiyle karşılanmıştır. Daire kararı dosya içeriğine usul ve kanuna uygun bulunmaktadır. Bu nedenle yerinde olmayan ve Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanununun 440. maddesi hükmüne uygun olmayan karar düzeltme isteğinin REDDİNE ve aynı Kanunun 442. maddesi hükmünce 2500 lira para cezası ile 7500 lira red harcının karar düzeltme isteğinde bulunan Cemalettin Sevinç ve paydaşlarından alınmasına 23.6.1989 gününde oybirliği ile karar verildi.