 |
T.C.
YARGITAY
6. Hukuk Dairesi
Esas No : 1997/10242
Karar No : 1997/10411
Tarih : 9.12.1997
Yargıtay içtihatları bölümü
Yargıtay Kararı
Dava temerrüt nedeniyle kiralananın tahliyesi istemine ilişkindir. Mahkemece istem gibi karar verilmiş ve hüküm davalı vekili tarafından temyiz olunmuştur.
Davacılar Hacer, Yakup, Yusuf ve Ömer davalı ile yaptıkları kira sözleşmesine göre kendilerinin banka hesabına ödeme yapılmakla iken Mayıs 1996 ayı kirasının zamanında ödenmediği bunun ödenmesi için davalıya tebliğ edilen ihtara rağmen yine de ödeme yapılmadığı iddiasıyla bu dava açılmıştır. Kira sözleşmesinin 1.1.1996 başlangıç tarihli olarak davalı Hacer, Yakup, Yusuf, Ömer, Ahmet ve İsmail ile davalı arasında yapıldığı görülmektedir. Böylece kiralayanlardan Ahmet ve İsmail davada yer almadıklarından aralarındaki zorunlu dava arkadaşlığı sebebi ile bu iki kiralayanın davacıya muvafakatlarının sağlanması gerekirdi. Diğer yönden davanın dayanağı olan 17.5.1996 tarihinde keşide ve aynı gün tebliğ olunmuş tel ihtarnamesi yine bütün kiralayanlar tarafından keşide olunmamış orada da Ahmet ve İsmail yer almamış olduğundan tüm kiralayanlar katılmadığından davanın reddine kararı verilmesi usul ve yasaya aykırıdır.
Hüküm bu nedenle bozulmalıdır.
SONUÇ : Hükmün yukarıda açıklanan nedenle BOZULMASINA, istek halinde peşin alınan temyiz harcının temyiz edene iadesine 9.12.1997 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.