 |
T.C.
YARGITAY
6. Hukuk Dairesi
E: 1991/11978
K: 1991/12650
T: 23.10.1991
Yargıtay içtihatları bölümü
Yargıtay Kararı
DAVA : Mahalli Mahkemesi'nden verilmiş bulunan yukarıda tarih ve numarası yazılı tahliye davasına dair karar davalı tarafından süresi içinde temyiz edilmiş olmakla dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
KARAR : Dava işyeri ihtiyacı nedeniyle kiralananın tahliyesi istemine ilişkindir. Mahkemece istem gibi karar verilmiş hüküm yasal süresi içerisinde davalı vekili tarafından temyiz edilmişsede temyiz giderlerinin ödenmemesi HUMK.nun 434. maddesi uyarınca verilen süre içerisinde de ödeme yapılmaması üzerine hükmün temyiz edilmemiş sayılmasına karar verilmiş ve bu karar yine davalı vekili tarafından temyiz olunmuştur.
Dosya kapsamına özellikle temyiz dilekçesi verilirken harç dışında gerekli giderlerin ödenmemiş ve bu eksikliğin tamamlanması için 7 günlük süre verildiğine ilişkin yazılı bildirim 16.7.1991 tarihinde tebliğine rağmen giderlerin tamamlanmadığının anlaşılmasına göre usul ve yasaya uygun kararın ONANMASINA ve aşağıda yazılı temyiz giderinin temyiz edenden alınmasına 23.10.1991 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.