 |
T.C.
YARGITAY
6. Hukuk Dairesi
E: 1989/16229
K: 1989/18201
T: 24.11.1989
Yargıtay içtihatları bölümü
Yargıtay Kararı
DAVA : Mahalli mahkemesi'nden verilmiş bulunan tahliye davasına dair karar davacı tarafından süresi içinde temyiz edilmiş olmakla gereği görüşülüp düşünüldü:
KARAR : Dava konut ihtiyacı nedeniyle kiralananın tahliyesi ve alacağa ilişkindir. Mahkemece ispat olunamayan tahliye davasının reddine, alacak isteminin kabulüne karar verilmiş, red kararına yönelik olarak verilen hüküm davacı tarafça temyiz edilmiştir.
Davacı davalının sözlü akitle 1.8.1984 tarihinden beri kiracı olduğunu iddia ile 9.8.1988 tarihinde bu davayı açmıştır. Davalı vekili 17.11.1988 tarihli dilekçesinde iddia olunan kira başlangıç tarihinin doğru olmadığını açıkça savunmuştur. Her iki tarafın kira süresi hakkında bir beyanı bulunmamaktadır. Bu itibarla davanın süresinde açılıp açılmadığı itilaflıdır. Aktin süreli olup olmadığı hakkında bir araştırma yapılmamıştır. Bu itibarla davanın süresinde açıldığının kabulü isabetsizdir. Ancak toplanan deliller, dosya kapsamı ve bu delillerin takdirinde isabetsizlik bulunmaması hususunda davanın esastan reddi doğru ve isabetli bulunduğundan davanın süresi yönünden araştırma yapılması için bozma yapılmasında fayda görülmeyerek sonucu doğru olan hükmün ONANMASINA 24.11.1989 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.