 |
T.C.
YARGITAY
5. Ceza Dairesi
E: 1990/2293
K: 1990/2419
T: 09.10.1990
Yargıtay içtihatları bölümü
Yargıtay Kararı
DAVA : F.Z.'yi kasten öldürmekten ve izinsiz silah taşımaktan sanık S.Z'nin yapılan yargılaması sonunda; hükümlülüğüne ilişkin ... Ağır Ceza Mahkemesinden verilen 3.5.1990 gün ve 95/46 sayılı hükmün Yargıtayca incelenmesi sanık tarafından istenilmiş olmakla, aşağıdaki karar tesbit edildi.
KARAR : Toplanan deliller karar yerinde incelenip sanığın suçlarının sübutu kabul, cezayı azaltıcı sebebinin niteliği taktir kılınmış, savunması inandırıcı gerçeklerle reddedilmiş, incelenen dosyaya göre verilen hükümde bozma sebepleri dışında bir isabetsizlik görülmemiştir.
Ancak;
a - 5.10.1988 tarihli otopsi inceleme tutanağınca maktülede sol kolda giriş ve çıkış olan yaranın uzak atış olabileceği, sol kalçadaki giriş yeri yanık izleri bulunduğunun açıklanması ve savunmaya mevcut şahadete göre atışın tek atış olmasının da belirtilmesi nazara alınarak maktüledeki yaraların tek ateşle olup olamayacağı ve atış mesafesinin belirlenmesi hususunda Adli Tıp Kurumu ilgili dairesinden ayrıca gerek tabancanın 10 adetten fazla mermiyi aynı işlerlikte ve ardı ardına ateşleme kabileyitinin tesbiti ve gerekse sanığın kastının tayini yönünden tabancanın tetiğine basit bir dokunma ile ateş alma durumunun bulunup bulunmadığından tesbiti yönünden Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Dairesinden rapor alınmadan noksan tahkikatla karar verilmesi,
Yasaya aykırı bulunmuş ve bu sebeple sanığın temyizi yerinde görülmüş olduğunhdan hükmün tebliğnamedeki düşünce gibi BOZULMASINA 9.10.1990 günü oy birliğiyle karar verildi.