 |
T.C.
YARGITAY
4. Hukuk Dairesi
Esas No : 1996/2793
Karar No : 1996/3333
Tarih : 03.06.1996
Yargıtay içtihatları bölümü
Yargıtay Kararı
DAVA : Basın yoluyla devletin manevi şahsiyetini alenen tahkir ve tezyif etmekten sanık Asiye'nin yapılan yargılaması sonunda; Mahkûmiyetine dair İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nden verilen 3.5.1995 gün ve 1994/161 esas, 1995/112 karar sayılı hükmün Yargıtay'ca incelenmesi sanık vekili tarafından istenilmiş olduğundan, dava evrakı C. Başsavcılığı'ndan tebliğname ile daireye gönderilmekle incelenerek gereği düşünüldü:
KARAR : Her ne kadar aynı madde kapsamında yer alsa da devletin, adliyenin, hükümetin ve emniyet ve muhafaza kuvvetlerinin manevi şahsiyetlerini tahkir ve tezyifin ayrı suçlar oluşturduğu gözetilmeden yazılı şekilde hüküm tesisi aleyhe temyiz olmadığından bozma nedeni sayılmamıştır.
Yapılan duruşmaya, yazı içeriklerine, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin tahkikat neticelerine uygun olarak tecelli eden kanaat ve takdirine, tetkik olunan dosya münderecatına göre, sanık vekilinin yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle, eleştiri dışında usul ve yasaya uygun bulunan hükmün istem gibi ONANMASINA, 3.6.1996 gününde oybirliği ile karar verildi.