 |
T.C.
YARGITAY
4. Ceza Dairesi
E: 1989/6164
K: 1989/6584
T: 31.10.1989
Yargıtay içtihatları bölümü
Yargıtay Kararı
DAVA : Geceleyin konut dokunulmazlığını bozmak ve saldırgan sarhoşluktan sanık Sadık'ın yapılan duruşması sonunda TCK.nun 572/1; 647 sayılı kanunu 4. maddeleri gereğince 180.000 lira hafif para cezası ile mahkumiyetine konut dokunulmazlığını bozmaktan beraatine dair, Merzifon Asliye Ceza Mahkemesinden verilen 30.5.1989 günlü hükmün Yargıtay'ca incelenmesi üst c. Savcısı tarafından süresinde istida edilerek dava evrakı bozma isteyen 10.10.1989 günlü tebliğname ile daireye gönderilmekle okundu, gereği konuşulup düşünüldü KARAR : Mütecaviz sarhoşluk suçundan TCK.nun 572/1. maddesi ile ceza tayin edildiği halde gerekçeli kararda madde numarasının yanlış yazılması mahallinde düzeltilmesi mümkün daktilo hatası sayılmıştır.
Sarhoş olan sanığın geceleyin mağdurun evine girmek için kapısını zorladığı sırada sesi duyan mağdur ve kızının bağırmaları üzerine eylemini tamamlayamadan kaçtığı ve bu suretle eyleminin geceleyin konut dokunulmazlığını bozma suçuna eksik teşebbüs derecesinde kaldığı dosya münderecetı ile anlaşıldığı üzere TCK.nun 193/2 ve 61. maddeleri gereğince mahkumiyeti yerine yazılı gerekçe ile beraatine karar verilmesi
SONUÇ : Bozmayı gerektirmiş Üst C. Savcısının temyiz itirazları bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan hükmün bu sebepten dolayı istem gibi BOZULMASINA 31.10.1989 gününde oybirliğiyle karar verildi.