 |
T.C
YARGITAY
2. HUKUK DAİRESİ
E: 2003/5238
K: 2003/8582
T: 10.06.2003 Yargıtay içtihatları bölümü
Yargıtay Kararı
- EV EŞYALARININ İSTİRDADI
- EŞYALARIN GÖTÜRÜLMÜŞ OLMASI
- FATURA VE ŞAHİTLE İSBAT
- DAVANIN KABULÜ
(4721 s. MK. m. 179, 219, 220)
(1086 s. HUMK. m. 288, 293)
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen hükmün temyizen murafaa icrası suretiyle tetkiki istenilmekle duruşma için tayin olunan bu gün temyiz eden Yalçın Ç. ile vekili Av. M.Zeki Fındıkoğlu geldiler. Karşı taraf tebligata rağmen gelmedi. Gelenlerin konuşması dinlendikten sonra işin incelenerek karara bağlanması için duruşmadan sonraya bırakılması uygun görüldü. Bugün dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
- Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre davacının aşağıdaki bendinkapsamı dışında kalan temyiz itirazları yersizdir.
- Eşyaların iadesi veya bedellerinin tahsiline yönelik temyiz nedeniyle yapılan incelemede:
Dava konusu yapılan buzdolabı, 2 adet televizyon, çamaşır makinesi, ütü, robot, halı, bulaşık makinesi, ocak, tül perde, mini fırın, yolluk, 3 takım porselen, karyola yatağı, çocuk odası, yatak takımı ve çalışma masasının davalı kadın tarafından götürüldüğü ve iade edilmediği tanık beyanları ile faturalardan anlaşılmış olup davanın kabulü gerektiği halde, reddedilmesi isabetsizdir.
SONUÇ: Temyiz edilen kararın 2. bentte gösterilen sebeple BOZULMASINA, bozma kapsamı dışında kalan temyize konu kesimlerin 1. bentte yazılı nedenle ONANMASINA, duruşma için takdir olunan 275.000.000 lira vekalet ücretinin davalıdan alınıp davacıya verilmesine, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine oybirliğiyle karar verildi.
|