 |
T.C.
YARGITAY
2. Hukuk Dairesi
E: 1989/406
K: 1989/2627
T: 21.03.1989
Yargıtay içtihatları bölümü
Yargıtay Kararı
DAVA : Şükran T. ile Zehra O arasındaki veraset iptali davasını yapılan muhakemesi sonunda verilen hükmün temyizen mürafaa icrası suretiyle tetkiki davalı tarafından istenilmekle, gereği görüşülüp düşünüldü:
KARAR : Verasatle ilgili davayı davacı açmış, verilen hükmü temyiz etmemiş, böylece onun bakımından önceki karar kesin hüküm halini almıştır. H.U.M.K.nun 237. maddesi karşısında davacı, kendi açısından kesinleşmiş bulunan bu karanın iptalini isteyemez. O halde davanın reddi gerekirken, davası yönünden kesinleşmiş kararın iptaline karar verilmesi usul ve kanuna aykırıdır.
SONUÇ : Temyiz olunan kararın gösterilen sebeple BOZULMASINA, bozma sebebine göre diğer yönlerin incelenmesine er olmadığına, duruşma için takdir olunan 24.800 lira vekalet ücretinin davacıdan alınıp davalıya verilmesine, 21.3.1989 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.