 |
T.C.
YARGITAY
2. Hukuk Dairesi
E: 1989/3396
K: 1989/4983
T: 23.05.1989
Yargıtay içtihatları bölümü
Yargıtay Kararı
DAVA : Ayla ile Nüfus İdaresi arasındaki gaiplik kararı verilmesi davasının yapılan muhakemesi sonunda, davanın reddine dair verilen hüküm davacı tarafından temyiz edilmekle; evrak okunup, gereği görüşülüp düşünüldü:
KARAR : Gaiplik davası, gaip olduğu iddia edilen kişinin mirasçılarına, kanuni mirasçı bulunmadığı takdirde dava, son hak sahisi olan Hazineye yöneltilir. Olayda ise bu kurala uyulmamış, kendisine husumet yöneltilmesi caiz olmayan Nüfus İdaresi hasım sayılarak dava açılmıştır. Şu durumda, hasım yanlışlığı dolayısı ile davanın reddi icap eder. Bu itibarla sonucu doğru olan red kararının onanması gerekir.
SONUÇ : Temyiz edilen kararın gösterilen sebeple (ONANMASINA) ve onama harcının temyiz edene yükletilmesine, 23.5.1989 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.