 |
T.C
YARGITAY
İKİNCİ CEZA DAİRESİ
E: 2002/19302
K: 2003/17811
T: 22.12.2003
Yargıtay içtihatları bölümü
Yargıtay Kararı
- SON SÖZÜN SORULMAMASI
- ESAS HAKKINDA SAVUNMA YAPILMAMASI
ÖZETİ: Önceki celselerde esas hakkındaki savunmasını yapmayan ve son celsede hazır bulunan sanık vekiline esas hakkındaki savunması ve son sözü sorulmadan karar verilmesi Usule aykırıdır.
1412 s. CMUK/251
Müessir fiil suçundan sanık Ş.S.'ın yapılan yargılaması sonucunda; Mahkumiyetine Dair (Kale-Antalya) Sulh Ceza Mahkemesinden verilen 28.11.2001 tarihli hükmün Yargıtay'ca incelenmesi sanık vekili tarafından istenmekle ve dosya C. Başsavcılığının 28.6.2002 tarihli tebliğnamesiyle dairemize gelmekle yapılan inceleme sonunda gereği düşünüldü.
Daha önceki celselerde esas hakkındaki savunmasını yapmayan ve son celsede hazır bulunan sanık vekiline esas hakkındaki savunması ve son sözü sorulmadan karar verilmek suretiyle CMUK.nun 251. maddesine muhalefet edilmesi,
Bozmayı gerektirmiş sanık vekilinin temyiz itirazları bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan sair yönleri incelenmeksizin hükmün bu sebepden dolayı istem gibi BOZULMASINA 22.12.2003 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.