 |
T.C
YARGITAY
1. CEZA DAİRESİ
E: 2003/211
K: 2003/481
T: 03.04.2003
Yargıtay içtihatları bölümü
Yargıtay Kararı
- BOZMA KARARINA KARŞI BEYANDA BULUNMAK
- ALEYHE BOZMA KARARINA KARŞI SANIKLARA BEYANLARININ SORULMASI
İçtihat Özeti: Önceki hüküm sanıklar aleyhine bozulduğundan sanıklardan bozmaya karşı diyecekleri sorulmadan yazılı şekilde hüküm kurulmaz.
1412 s. CMUK/326
Y.Ö.'ı kasten öldürmeğe tam derecede teşebbüsten ve izinsiz silah taşımaktan sanık B.D., işbu suça fer'an iştirakten sanık E.D.'ün bozma üzerine yapılan yargılanmaları sonunda : Hükümlülüklerine ilişkin (Kozan) Ağır Ceza Mahkemesinden verilen 17.9.2002 gün ve 115/148 sayılı hükmün duruşmalı olarak Yargıtay'ca incelenmesi sanıklar tarafından istenilmiş olduğundan dava dosyası C. Başsavcılığından tebliğname ile Dairemize gönderilmekle: sanıkların duruşmaya müdafii göndermemesi nedeniyle duruşmasız olarak incelendi ve aşağıdaki karar tesbit edildi.
Önceki hüküm sanıklar aleyhine bozulduğundan sanıklardan bozmaya karşı diyecekleri sorulmadan yazılı şekilde hüküm kurulması suretiyle CMUK.nun 326. maddesine muhalefet edilmesi,
Usule aykırı ve sanıklar müdafıinin temyiz itirazları bu itibarla yerinde görüldüğünden sair cihetleri incelenmeksizin öncelikle bu nedenle hükmün tebliğnamedeki düşünce gibi CMUK.nun 321.nci maddesi uyarınca BOZULMASINA 03.04.2003 gününde oybirliği ile karar verildi.