 |
T.C.
YARGITAY
18. Hukuk Dairesi
E : 2001/8422
K : 2001/9329
T : 23.10.2001
Yargıtay içtihatları bölümü
Yargıtay Kararı
Dava dilekçesinde tadilat katılım payını ödemeyen davalı hakkında yapılan icra takibine karşı ileri sürülen itirazın iptali istenilmiştir. Mahkemece davanın kabulü cihetine gidilmiş, hüküm taraf vekillerince temyiz edilmiştir.
YARGITAY KARARI
Temyiz isteminin süresi içinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği düşünüldü:
Kat malikleri kurulunun 15.3.2000 günlü kararı ile anataşınmazda yapılacak onarım ve bakım giderleri için her bir bağımsız bölüm malikinden 100.000.000' ar TL. alınmasına karar verilmiş ve bu karar davalıya noter aracılığı ile bildirilmiş bulunduğuna göre davalının ileri sürdüğü temyiz itirazları yerinde görülmemiştir.
Ancak,
Kat malikleri kurulu kararı ile her bir bağımsız bölümden 100.000.000' ar TL. alınması kararlaştırıldığı ve bu durumda alacağın belli ve likit olduğu nazara alınarak bu miktar üzerinden davacı anataşınmaz yönetimi lehine icra tazminatına hükmedilmesı gerekirken, bu konudaki istemin yazılı olduğu şekilde reddi doğru görülmemiştir .
Bu itibarla yukarıda yazılı husus gözönünde tutulmaksızın hüküm kurulması isabetsiz ve davacı vekilinin temyiz itirazları yerinde görüldüğünden kabulü ile hükmün BOZULMASINA, temyiz peşin harçlarının istek halinde temyiz edenlere iadesine, 23.10.2001 gününde oybirliğiyle karar verildi.