 |
T.C.
YARGITAY
18. Hukuk Dairesi
E:2000/8313
K:2000/9816
T:02.10.2000
Yargıtay içtihatları bölümü
Yargıtay Kararı
YARGITAY İLAMI
Dava dilekçesinde arsa paylarının düzeltilmesi istenilmiştir. Mahkemece davanın kısmen kabulü cihetine gidilmiş, hüküm davacılar vekili tarafından temyiz edilmiştir.
YARGITAY KARARI
Temyiz isteminin süresi içinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği düşünüldü:
Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuni gerektirici sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik görülmemesine göre sair temyiz itirazları yerinde değildir.
Ancak;
Bağımsız bölümlere yapılan değişiklik sonucu tahsis edilen paylar toplamının paydalar toplamını aşarak 1041'e ulaşması doğru görülmemiştir.
Mahkemece yapılacak iş, bu hususta bilirkişiden ek rapor alınarak hasıl olacak sonuca göre karar vermek olabilir.
Bu itibarla yukarıda açıklanan esaslar gözönünde tutulmaksızın yazılı şekilde hüküm tesisi isabetsiz, temyiz itirazları bu nedenlerle yerinde olduğundan kabulü ile hükmün HUMK nun 428.maddesi gereğince BOZULMASINA, temyiz peşin harcının istek halinde temyiz edene iadesine, 02.10.2000 gününde oybirliğiyle karar verildi.