 |
T.C.
YARGITAY
15. Hukuk Dairesi
Esas No : 1996/1741
K . 1996/2142
Tarih : 16.4.1996
Yargıtay içtihatları bölümü
Yargıtay Kararı
1-Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle yasaya uygun gerektirici nedenlere ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre, davacı arsa sahipleri ile davalı yüklenicinin aşağıdaki bend kapsamı dışında kalan diğer temyiz itirazlarının reddi gerekmiştir.
2-Yanlar arasında 11.8.1992 günlü sözleşme ilişkisinin fesih suretiyle sona erdirildiği uyuşmazlık konusu değildir. Gerçekten bilirkişi raporunda saptandığı ve mahkemece kabul edildiği üzere fesihte bu iki yanda kusurludur. Bu olgu karşısında asıl ve karşı davada istek konusu yapılan cezai şart alacağının reddi gerekirken tarafların bilirkişice saptanan kusur oranlarına göre cezai şart alacağını n karşılıklı olarak hüküm altına alınması doğru olmamıştır.
SONUÇ : Temyiz olunan kararın 2.bendde açıklanan nedenler taraflar yararına BOZULMASINA, 1.bent gereğince tarafların diğer temyiz itirazlarının reddine istekleri halinde ödedikleri temyiz peşin harçlarının temyiz eden taraflara geri verilmesine 16.4.1996 gününde oybirliğiyle karar verildi.