 |
T.C.
YARGITAY
12. Hukuk Dairesi
Esas No: 1993/12839
Karar No: 1993/17612
Tarih: 11.11.1993
Yargıtay içtihatları bölümü
Yargıtay Kararı
DAVA : Yukarıda tarih ve numarası yazılı merci kararının müddeti içinde temyizen tetkiki Alacaklı vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye 11.10.1993 tarihinde gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü:
KARAR : TTK. 598. maddesi uyarınca bir poliçeyi elinde bulunduran kimse son ciro beyaz ciro olsa dahi kendi hakkı müteselsil ve birbirine bağlı cirolardan anlaşıldığı takdirde selahiyetli hamil sayılır. Alınan maddeye göre takip yapana karşı, mesru hamil olmadığından ileri sürerek itirazda bulunamaz. Mercice, aksine düşüncelerle ciroda tek imza bulunduğundan tam bir cirodan söz edilemeyeceğinden bahs ile alacaklnn meşru hamil olmadığının kabulü ile takibin iptali isabetsizdir.
SONUÇ : Alacaklı vekilinin temyiz itirazının kabulü ile merci kararınn yukarıda yazılı nedenle İİK.366. ve HUMK. 428. maddeleri uyarınca BOZULMASINA, 11.11.1993 gününde oybirliğiyle karar verildi.