 |
T.C.
YARGITAY
10.Hukuk Dairesi
Esas :2002/287
Karar:2002/915
T. :11.02.2002
YARGITAY İLAMI
Yargıtay içtihatları bölümü
Yargıtay Kararı
Davacı, iş kazasında malül kalan sigortalı işçi için yapılan harcamalar üzerine uğranılan Kurum zararının rücuan ödetilmesini istemiştir.
Mahkeme, ilamında belirtildiği şekilde isteği hüküm altına almıştır.
Hükmün, davacı Avukatı tarafından temyiz edilmesi üzerine temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşıldıktan ve Tetkik Hakimi tarafından düzenlenen raporla dosyadaki kağıtlar okunduktan sonra işin gereği düşünüldü ve aşağıdaki karar tesbit edildi.
Dosyadaki yazılara, kararın bozmaya uygun olmasına, delillerin taktirinde bir isabetsizlik bulunmamasına ve özellikle 10.04.1992 günlü 1991/7 Esas, 1992/4 Karar sayılı İçtihadı Birleştirme Kararı kapsamında kısa kararla gerekçeli karar arasındaki çelişkiye ilişkin Daire Bozmasından sonra mahalli mahkemece çelişkiyi gidermek kaydı ile kısa kararla bağlı olmaksızın ancak ilk hükümden önceki mevcut delil durumuna göre karar verilmesi gerekmesine, bu bağlamda ilk hükümden sonra yürürlüğe giren asgari ücret artışlarının dış tavan hesabında gözetilmesinin mümkün bulunmamasına göre, yerinde görülmeyen bütün temyiz itirazlarının reddiyle usûl ve kanuna uygun olan hükmün ONANMASINA, 11.02.2002 gününde oybirliğiyle karar verildi.