 |
Yargıtay içtihatları bölümü
Yargıtay Kararı
T.C.
YARGITAY
9. Hukuk Dairesi
E: 1987/1272
K: 1987/1570
T: 09.02.1987
DAVA : Davacı iş kazasından doğan maddi ve manevi tazminat ile kıdem tazminatının ödetilmesine karar verilmesini istemiştir.
Yerel mahkeme, isteği redetmiştir.
Hüküm, süresi içinde davacı tarafından temyiz edilmiş olmakla dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü :
KARAR : 1 - Dosyadaki yazılara, toplanan delillere ve kararın dayandığı kanuni gerekçelere göre davacının iş akdinin feshi ile ilgili tazminat isteğinin reddine ilişkin karar doğru olduğundan bu yöndeki temyiz itirazlarının reddine;
2 - İş kazası ile ilgili maddi ve manevi tazminat isteğine ilişkin temyizine gelince: Kusur durumunun tesbiti için iş güvenliğinden anlayan bilirkişi aracılığı ile inceleme yaptırılması gerekirken bu niteliğe haiz olmadığı anlaşılan bilirkişi aracılığı ile kusur incelemesi yaptırılması ve bilirkişi tarafından İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğü hükümlerine göre düzenlenmediği anlaşılan kusur raporuna göre hüküm tesisi bozmayı gerektirmiştir.
SONUÇ : Temyiz olunan kararın yukarda gösterilen sebepten BOZULMASINA, 9.2.1987 gününde oybirliğiyle karar verildi.