 |
Yargıtay içtihatları bölümü
Yargıtay Kararı
T.C.
YARGITAY
12. Hukuk Dairesi
E: 1986/7122
K: 1987/2480
T: 23.02.1987
DAVA : Merci kararının müddeti içinde temyizen tetkiki alacaklı vekili tarafından istenmesi üzerine; bu işle ilgili dosya mahallinden daireye 26.5.1986 tarihinde gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü:
KARAR : Dosyaya gerekçeye çekin tanzim edildiği tarihteki yetkili kişilerden birinin bu çekte imzasının bulunmadığının anlaşılmasına göre aşağıdaki bent dışında kalan temyiz itirazları yersizdir.
Borçlu, kooperatif temsilcileri 6.3.1986 tarihli dilekçelerinde (takibin durdurulmasına karar verilmesini) istemişlerdir.
Merciin, talep sınırını aşarak iptal kararı vermesi isabetsiz ise de, bu hatanın düzeltilmesi yeniden duruşma açılmasını zorunlu kılmamaktadır.
SONUÇ : 17.4.1986 tarih 1986/285-457 sayılı merci kararının hüküm fıkrasında yer alan takibin iptaline kelimelerinin silinmesine ve yerine takibin durdurulması ibaresinin yazılmasına, merci kararının İİK.nun 363. ve HUMK.nun 438. maddeleri uyarınca düzeltilmiş bu şekli ile ONANMASINA, merci kararı düzeltilerek onandığına göre onama harcı alınmasına mahal olmadığına, 23.2.1987 gününde oybirliğiyle karar verildi.