 |
Yargıtay içtihatları bölümü
Yargıtay Kararı
T.C.
YARGITAY
6. Hukuk Dairesi
E: 1985/3528
K: 1985/4532
T: 09.04.1985
DAVA : Mahalli Mahkemesinden verilmiş bulunan yukarıda tarih ve numarasıyazılı şuf'a davasına dair kararın temyiz incelemesi dahili davalı taraından süresi içihnde istenilmekle dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği görüaşülüp düşünüldü:
KARAR : Dava, şuf'alı payın iptalile davacı adına tescli isteminden ibarettir. Mahkemece istem gibi karar verilmiş ve hüküm dava bendine sonradan teşmil edilen (A.T.) vekili tarafından temyiz olunmuştur.
Davalı (A.S.), (A.T.)4nin teyizine karşı vermiş bulunduğ 18.2.1985 tarihli temyize cevap dilekçesinde "kararın bozulmasını adalet vehak namına ben de talep ediyorum" demişse de temyiz sebeplerini belirtmemiş v ehaç vermemiş bulunduğndan dilekçesi temyiz dilekçesine cevap niteliğinde kabulm olunmamış ve temyiz incelemesi (A.T.)'nin temyizine hasredilerek yapılmıştır.
Dava evrakı müderecatı ile tarafların iddia ve savunmalarına ve hükmün dayandığı gerekçelere ve davalı (A.S.) 3.10.1984 tarihli cevap dilekçesinde kendine yapılan satışın temlik niteliğinde olduğnu bildirmiş oülup miras hukukna müteferi bir maksatla yapıldığı savunmasına ve bu satış nedeniyle kanuni süresinde açılan şuf'a davasını bertaraf etmek için şuf'alı payın, satın alan (A.S.) tarafından malik (A.T.)'ye hükmen iade edilmesi doğmuş olan şuf'a hakkının ortadan kaldırmayacağına binaen yernide görülmeyen ttemyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanua uygun bulunan hükmün ONANMASINA 9.4.1985 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.