 |
Yargıtay içtihatları bölümü
Yargıtay Kararı
T.C.
YARGITAY
2. Hukuk Dairesi
E: 1985/2487
K: 1985/2698
T: 21.03.1985
DAVA : Fahriye ile Yalçın arasındaki karşılıklı boşanma davasının yapılan muhakemesi sonunda Yalçın'ın açtığı davanın reddine, Fahriye'nin talebinin kabulüyle tarafların boşanmalarına dair verilen hüküm taraflarca temyiz edilmekle, evrak okunup, gereği görüşülüp düşünüldü:
KARAR : 1 - Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle, kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre, karşı davacı Yalçın'ın temyiz itirazları yersizdir.
2 - Davadan feragat davalının kabulüne bağlı değildir. Öyle ise davacı Fahriye'nin davasının vaz geçme sebebiyle reddi gerekirken, davacının delillerini değerlendirilip boşanmaya hükmedilmesi Usul ve Kanuna aykırıdır.
SONUÇ : Davacının temyiz itirazının kabulü ile yukarıda yazılı sebeple hükmün BOZULMASINA, karşı davacı Yalçın temyiz itirazının reddi ile buna ilişkin hükmün BOZULMASINA, 21.3.1985 gününde oybirliğiyle karar verildi.