 |
Yargıtay içtihatları bölümü
Yargıtay Kararı
T.C.
YARGITAY
1. Hukuk Dairesi
E: 1984/8756
K: 1984/10264
T: 16.10.1984
DAVA : Taraflar arasında davada :
Davacı 262 parsele yapılan bina ve sair müştemilat ile çekilen çitin kali suretiyle vaki elatmanın önlenmesin istemiştir.
Davalı kesin hüküm bulunduğunu söylemiştir.
2.3.1983 tarih 482/99 sayılı ilamla kesin hüküm bulunduğundan davanın reddine ilişkin kararın duruşmalı olarak yargıtayca incelenmesi davacı vekili avukat M.Ü. tarafından istenilmekle gereği görüşülüp düşünüldü.
Taraflar arasında önceden görülüp feragatla sonuçlanan elatmanın önlenmesi ile ilgili davaya konu edilen yerle sonradan açılan iş bu davaya konu edilen taşınmazın aynı taşınmaz olup olmadığı ayrıca feragatla sonuçlanıp kesinleşen karardan sonra davalının yeniden bir elatmasının mevcut olup olmadığının saptanmadan olayda kesin hüküm varlığından söz edilerek yazılı şekilde davanın reddine karar verilmesi isabetsizdir. Davacının temyiz itirazı yerindedir. kabulü ile açıklanan nedenlerden ötürü hükmün HUMK. nun 428.maddesi gereğince BOZULMASINA, 16.10.1984 gününde oybirliğiyle karar verildi.