 |
Yargıtay içtihatları bölümü
Yargıtay Kararı
T.C.
YARGITAY
12. Hukuk Dairesi
E: 1983/9577
K: 1983/10711
T: 19.12.1983
DAVA : Yukarıda tarih ve numarası yazılı merci kararının temyizen tetkiki Şikayetçi Servet petrol Ticaret ve San.A.Ş. ortaklarından Süreyya Acar ile diğer ortak Muammer Acar'ı temsilen İstanbul 2 Nolu Tasfiye Kurulu Başkanlığı tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye 10.10.1983 tarihinde gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü:
KARAR : Takip Servet Acar hakkında yapılmış olup tasfiyesine karar verilen Servet Petrol ve Ticaret San. A.Ş.'dir. Kararnamenin 15. maddesi yoluyla uygulanması gerekli İİK'nun 193. maddesi gereğince tasfiyesine karar verilen şirket hakkındaki takipler durur. Bu nedenle tasfiye kurulunun davaya katılması söz konusu değildir.
SONUÇ : Takibin ve fesih davasının tarafı olmayan tasfiye kurulunun temyiz dilekçesinin REDDİNE, 19.12.1983 gününde oyçokluğuyla karar verildi.
KARŞI OY YAZISI
22.12.1981 tarihli dilekçe ile şikayet yoluyla ihalenin feshini isteyen, (Servet Petrol Ticaret ve Sanayii A.Ş.) adına yönetim kurulu başkanıdır.
1.2.1982 tarihinde şirketin tasfiyesine karar verildiğini ve tasfiye kurulunun tasfiyesine karar verilen şirket yerine kaim olmasına binaen tasfiye kurulu başkanlığının temyiz hakkı vardır.
Esasın incelenmesi gerekir iken temyiz dilekçesinin reddine karar verilmesi görüşüne katılmıyorum.