 |
Yargıtay içtihatları bölümü
Yargıtay Kararı
T.C.
YARGITAY
9. Hukuk Dairesi
E: 1982/7954
K: 1982/9072
T: 19.11.1982
DAVA : Davacı, ücret alacağının ödetilmesine karar verilmesini istemiştir. mahkeme, isteği kısmen hüküm altına almıştır.
Hüküm süresi içinde davalı avukatı tarafından temyiz edilmiş olmakla; dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü :
KARAR : Davacı, hizmet aktinin feshinden sonra 6 ay daha çalışmaya devam ettiğinden bahisle bu sürenin ücretini istemiştir.
Davalı fesihten sonra çalışıldığını kabul etmediğine göre burda isbat külfeti davacıya ait olması gerekir. Bu konuda davalı tarafça da kabul edilen fiili bir hizmet yapıldığı davacı tarafından isbatlanmamıştır. İlişkinin davacının feshi yetkili kimse yapmadığı yolundaki itirazıyla tek yönlü sürdürülmesi ve kendiliğinden işyerine gidip gelmiş olması, işverene ücret ödeme yükümlülüğü vermez.
Mahkemenin değişik görüşle davayı kabul etmiş olması isabetsizdir.
SONUÇ : Temyiz olunan kararın yukarıda açıklanan sebepten davalı yararına BOZULMASINA, peşin alınan temyiz harcının istek halinde ilgiliye iadesine 19.11.1982 gününde oybirliğiyle karar verildi.