 |
Yargıtay içtihatları bölümü
Yargıtay Kararı
T.C.
YARGITAY
9. Hukuk Dairesi
E: 1981/110
K: 1981/1475
T: 06.02.1981
DAVA : Davacı, ihbar ve kıdem tazminatının ödetilmesine karar verilmesini istemiştir. Mahkeme, isteği reddetmiştir.
Hüküm süresi içinde davacı avukatı tarafından temyiz edilmiş olmakla dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
KARAR : Davacı dava dilekçesinde ihbar ve kıdem tazminatı istemiş, davalı ise iş sözleşmesinin bozulmadığını askıya alındığını diğer taraftan işyerinde şube müdürünün öldürülmesi olayına karıştığını ve bunun sonucu olarak haklı nedenle fesih hakkının doğduğunu savunmuştur.
Davalı bu savunmalarının yanında ihbar, kıdem tazminatının ödendiği hakkında ibranameye itiraz etmiştir. Haklı nedenle fesih savunması ile ibraname savunması birbiri ile çeliştiğinden ibranameye itibar olunamaz.
Davalı savunmasında az önce belirtildiği üzere haklı nedenle feshe dayandığına göre, bu konuda tarafların delilleri toplanıp değerlendirilerek ve iş yasasının 18. maddesindeki 6 iş günlük hak düşürücü sürede dikkate alınmak suretiyle sonucu uyarınca bir karar verilmesi gerekirken noksan inceleme ve yanlış değerlendirme ile hüküm tesisi bozmayı icap ettirmiştir.
SONUÇ : Temyiz olunan kararın yukarıda yazılı sebepten BOZULMASINA, 6.2.1981 gününde oybirliğiyle karar verildi.