 |
Yargıtay içtihatları bölümü
Yargıtay Kararı
T.C.
YARGITAY
5. Hukuk Dairesi
E: 1981/3859
K: 1981/4382
T: 20.04.1981
DAVA : Kat Malikleri kurul kararının iptali davasından dolayı yapılan yargılama sonunda : Davanın reddine dair verilen hükmün Yargıtayca incelenmesi davacı tarafından istenilmiş olmakla,
634 sayılı kat Mülkiyeti yasasının 29. maddesinin 2. fıkrası gereğince önemli bir sebebin çıkması halinde yöneticinin veya denetçinin veya kat maliklerinden üçte birinin istemi üzerine ve toplantı için istenilen tarihten en az 15 gün önce bütün kat maliklerine imzalattırılacak bir çağrı veya bir taahhütlü mektupla toplantı sebebi ile bildirilmek suretiyle kat malikleri kurulu her zaman toplanabilir. (Y.H.G.K. 10.11.1973 E. 971/5-445 K.856) Buna göre toplantının yapılabilmesi tüm kat maliklerine bildirilmesi ve bu bildirinin 15 gün önce yapılması koşuluna bağlı olduğu gibi toplantı sebebinin de bildirilmiş olması ile sınırldır. Bu şekil şartları tamamlanmamış olan durumlarda yapılan olağanüstü toplantı yapılmış sayılamıyacağı gibi daha önce bildirilmemiş sebeplerin olağanüstü toplantı yapılmış sayılamıyacağı gibi daha önce bildirilmemiş sebeplerin gündeme alınarak görüşülmesi olanağı da yoktur. Bu nedenlerle toplantının iptaline karar verilmek gerekirken davanın reddine hükmolunması görülmemiştir.
Davacının temyiz itirazları yerinde görüldüğünden hükmün yukarıda açıklanan nedenlerle BOZULMASINA, 20.4.1981 gününde oybirliğiyle karar verildi.