 |
Yargıtay içtihatları bölümü
Yargıtay Kararı
T.C.
YARGITAY
13. Hukuk Dairesi
E: 1977/3370
K: 1977/4059
T: 22.09.1977
KARAR : 1 - .............
2 - Davalıların miras bırakını (V) tarafından adi senetle davacıya satılan yerin, sonradan tapu ile (Y) ye satılmış olduğu ve (Y) nin açtığı elatmanın önlenmesi davası sonunda davacının elatmasının önlenmesine kararv erildiği anlaşılmaktadır.
Tapuda kayıtlı bulunan taşınmazın davacıya adi senetle satışı geçersizdir. Geçersiz bir sözleşme nedeniyle taraflar ancak verdiklerini isteyebilirler. bunun dışında kendilerine hukuki bir sorumluluk yükletilemez. Bu itibarla davacı aleyhine açılan elatmanın önlenmesi davasına ilişkin masraflarının ödetilmesini isteyemez. Mahkemece bu giderlerin de hüküm altına alınmış olması bozmayı gerektirir.
SONUÇ : Temyiz olunan kararın 2 nci bentte gösterilen nedenle BOZULMASINA, 22.9.1977 gününde oybirliğiyle karar verildi.