 |
Yargıtay içtihatları bölümü
Yargıtay Kararı
T.C.
YARGITAY
2. Hukuk Dairesi
E: 1976/1705
K: 1976/3220
T: 13.04.1976
DAVA : Nermin ve arkadaşları ile Arif arasındaki tenkis davasının yapılan muhakmesi sonunda davanın reddine dair verilen hükmün temyizen tetkiki davacılar tarafından istenilmekle; dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
KARAR : Davalı zamanaşımı def'inde bulunmuş, temliki tasarrufu öğrendiği tarih bakımından gösterdiği deliller de toplanmıştır. Oysa karşı taraf bunun aksini isbat hakkına sahiptir. Yani o da mukabil delil gösterebilir. HUMK.239 Öyle ise öğrenme günü bakımından davacının da delillerinin toplanması bütün delillerin birlikte tartışılıp sonucu uyarınca karar verilmesi gerekirken eksik inceleme ile hüküm tesisi usul ve kanuna aykırıdır.
SONUÇ : Temyiz edilen kararın gösterilen sebeple BOZULMASINA ve duruşma için takdir olunan bin lira vekalet ücretinin davalıdan alınıp davacılara verilmesine 13.4.1976 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.