 |
Yargıtay içtihatları bölümü
Yargıtay Kararı
T.C.
YARGITAY
1. Ceza Dairesi
E: 1976/1347
K: 1976/1353
T: 28.04.1976
DAVA : (S) ye söz atmaktan sanık (N)nin yapılan yargılaması sonunda TCK.nun 421. maddesi gereğince 3 ay hapsine 647 sayılı kanunun 4. maddesi uyarınca hapis cezasının 1800 lira ağır para cezasına çevrilmesine dair Ankara 14. Sulh Ceza Hakimliğinden verilen 2.3.1976 gün ve 1976/53 esas 229 karar sayılı hükmün süresi içinde Yargıtay'ca incelenmesi sanık tarafından istenilmiş ve şartı yerine getirilmiş olduğundan dava evrakı C.Başsavcılığının tebliğname ile daireye gönderilmekle incelenerek gereği düşünüldü :
KARAR : Sanığın müseccel adı Nabi iken karar başlığında Nebi olarak yazılması daktilo hatası niteliğinde bulunmuştur.
Sanığın, son olaydan birkaç gün evvel kocası Almanya'da bulunan mağdureye seninle sevişelim dediği ve olay günü de tekrar mağdurenin evine gelip pencereyi tıkırdattıktan sonra aynı nitelikte söz attığı mağdurenin hükme dayanak kabul edilen samimi iddiasından anlaşılmış ve şu suretle sanığın sırnaşık bir hal alan eylemlerinin kül halinde sarkıntılık suçunu teşkil etmiş olduğu gözetilmeden TCK.nun 421. maddesinin 2. fıkrası yerine 1. fıkrasının uygulanması kanuna aykırı ise de; aleyhe temyiz olmadığından bu cihet bozma sebebi sayılmamıştır.
SONUÇ : Yapılan duruşmaya toplanan delillere, hükmün dayandığı gerekçe ve takdire göre sanığın temyiz itirazları yerinde olmadığından reddi ile hükmün tebliğname gibi ONANMASINA, depo parasının gelir kaydına 28.4.1976 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.