 |
Yargıtay içtihatları bölümü
Yargıtay Kararı
T.C.
YARGITAY
13. Hukuk Dairesi
E: 1973/1238
K: 1974/4
T: 17.01.1974
DAVA : Taraflar arasındaki ölünceye kadar bakma aktinin iptali davasının yapılan yargılaması sonunda: ilamda yazılı sebeplerden dolayı davanın kabulü ile sözleşmenin iptali hakkındaki hükmün süresi içinde davalı tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi ğereği konuşuldu :
KARAR : Ölünceye kadar bakma sözleşmesi noterce resen düzenlenmiş ve sözleşenlerden olan davacıların miras bırakanı ve davalı, miras bırakanın ölümüne kadar sözleşme hükümlerini uygulamışlardır.
Davacıların miras bırakanı sağlığında şekil eksikliğinden ötürü bir dava açmamıştır. Sözleşme bakılacak olanın ölümüne kadar uygulanmış bulunduğuna göre, mirasçılarının şekil noksanlığını ileri sürerek sözleşmenin iptalini istemeleri iyi niyet kuralları ile bağdaşmaz.
Mahkemece bu yön gözetilmeden sözleşmede şekil noksanı bulunduğundan bahisle davanın kabulü yönüne gidilmesi bozmayı gerektirir.
SONUÇ : Temyiz olunan kararın gösterilen nedenle BOZULMASINA ve aşağıda yazılı 15000 kuruş peşin harcın istek halinde iadesine 17.01.1974 gününde oybirliğiyle karar verildi.